Connect with us

Economic

Razii ale poliţiştilor la agenţii economici din trei comune ale judeţului Botoşani şi în Dorohoi. Amenzi de peste 65.000 de lei

Published

on

politie, mascati descinderi (1)

În ziua de 11.04.2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Hlipiceni, au desfăşurat pe raza comunelor Hlipiceni, Todireni şi Răuseni, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a activităţilor ilicite de comerţ.

Activităţile au fost desfăşurate de 14 poliţişti în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani şi Direcţiei Sanitar-Veterinare Botoşani.

Au fost verificaţi 53 de agenţi economici şi au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.500 de lei, dintre care 32 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri în valoare de 1.800 de lei, reprezentând bunuri expuse spre comercializare fără documente legale.

Acţiuni similare au fost desfăşurate şi pe raza municipiului Dorohoi, în urma cărora au fost verificaţi 8 agenţi economici şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.635 de lei.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani a fost depistat de poliţişti în zona Pieţei Centrale din municipiul Dorohoi, având asupra sa 309 de pachete de ţigarete de provienienţă duty-free şi fără documente legale.

Bunurile au ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )