Connect with us

Sanatate

Două aparate pentru detectarea venelor la copii, la spitalul din Botoşani

Published

on

spitalpediatrie upu1

Conducerea spitalului de urgenta intentioneaza sa cumpere doua aparate pentru detectat venele la copii. Acestea vor fi folosite in sectia de pediatrie si in cea de neonatologie, iar achizitia va fi facuta cu fonduri de la Ministerul Sanatatii sau chiar cu fonduri proprii.

Un aparat este testat in prezent de cadrele medicale din compartimentul de primiri urgente pediatrie. Un astfel de echipament costa aproximativ 5.000 de euro.

“Conducerea spitalului are in vedere achizitonarea in cursul anului 2017, a cel putin doua aparate pentru detectia venelor la copii.In situatia in care nu vom obtine fondurile necesare de la Ministerul  Sanatatii , aceste dispozitive vor fi cumparate din veniturile spitalului. Din cate stiu un aparat costa intre 3.000 si 5.000 de euro. In acest moment avem in spital un aparat in probe”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

S-a luat decizia a cumpara aparate pentru a evita numite incidente cum a fost cel petrecut in urma cu cateva luni, cand parintii unei fetite au reclamat ca asistentele medicale i-au facut micutei 15 intepaturi la maini si picioare pentru ca nu gaseau venele ca sa-i puna o branula.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad