Connect with us

Politica

Doina Federovici: „Legea salarizării unitare va conduce la creșterea calității serviciilor pentru cetățeni”

Published

on

doina-federovici

Senatorul PSD Doina Federovici a declarat marți că proiectul de lege privind salarizarea unitară din sectorul bugetar ierarhizează în mod corect salariile din administrația publică locală, fapt care ar trebui să conducă la creșterea calității serviciilor prestate pentru cetățeni.

Președintele social-democraților botoșăneni spune că noua lege a salarizării va elimina „anomalia” în care primarul ales de cetățeni este mai prost plătit decât unii funcționari din primărie.

Legea salarizării unitare prevede o creștere treptată a salariilor din administrația publică locală, concomitent cu creșterea economică din următorii ani. În plus, sunt eliminate anomaliile în care un secretar sau un director din primărie avea venituri chiar de câteva ori mai mari decât ale primarului ales de cetățeni, ceea ce era profund incorect. În principiu, aceste modificări ar trebui să conducă la creșterea calității serviciilor pentru cetățeni”, a declarat Doina Federovici.

Parlamentarul PSD a mai subliniat că această creștere și reașezare a salariilor din primării și consilii județene arată o direcție diametral opusă față de măsurile de austeritate aplicate de guvernarea PDL care a tăiat salariile cu 25% pentru toți salariații din sistemul bugetar și a limitat angajările pe locurile de muncă vacantate din sistemul administrativ, ceea ce a dus la scăderea calității serviciilor publice. „Acum toată lumea poate face comparația: ce s-a întâmplat în timpul guvernării PDL, când s-au tăiat salariile și locurile de muncă din administrație și ce se întâmplă acum în guvernarea PSD, în care salariile cresc și sunt reașezate în funcție de competență și de răspunderea fiecăruia”, a declarat Doina Federovici.

Doina Federovici a răspuns criticilor privind majorările de salarii din sistemul bugetar, în detrimentul celor din sectorul privat. „Când se vorbește despre bugetari se uită deseori faptul că din această categorie fac parte medicii, asistentele sau angajații ISU care salvează vieți omenești, dar și profesorii și învățătorii care îi educă pe copiii noștri. Ne dorim ca medicii buni să nu mai plece din țară și să avem un sistem de educație performant. Aici sunt cei mai mulți dintre bugetari și aici vor avea loc cele mai mari creșteri de salarii. În plus, nu trebuie uitată majorarea salariului minim de care au beneficiat și foarte mulți angajați din sectorul privat”, a explicat senatorul social-democrat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )