Connect with us

Sanatate

Situaţie alarmantă la spitalul din Botoşani, unde există o criză acută de anestezişti

Published

on

spital sala de operatii (6)

Spitalul Judetean de Urgenta Botosani se confunta cu o criza acuta de anestezisti. In prezent sunt opt specialisti in unitate, cand ar fi nevoie de 21 de anestezisti potrivit organigramei.

Extrem de dificil este atunci cand sunt multe operatii iar specialistii fac eforturi imense pentru a se ocupa de pacientii care sunt urgente, iar restul sunt programati. Sunt sase specialisti la blocul operator al spitalului din strada Marchian cand ar fi nevoie de 13 anestezisti. Unul dintre cei sase anestezisti este pensionar, dar din cauza lipsei de personal i s-a prelungit contractul.

“Lipsa anestezistilor ingreuneaza in special partea de asigurare a timpilor operatori. Neavand un numar suficient de anestezisti  in cadrul spitalului operatiile sunt decalate, iar unele dintre ele se fac cu intarziere, in special cele care nu sunt urgente medicale”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In sectia de obstetrica si ginecologie nu exista niciun anestezist, iar pentru a asigura interventiile, prin rotatie, vin specialisti de la Mavromati. In cadrul sectiei pediatrie lucrurile stau ceva mai bine pentru ca sunt doi medici anestezisti din trei cat spune organigrama. La Spitalul Judetean de Urgenta Botosani se fac peste 20 de operatii pe zi.

Din pacate, lipsa anestezistilor este resimtita in mai multe spitale din Romania. Multi dintre cei care termina aceasta specialitate prefera sa plece in strainatate si sa lucreze in spitalele de acolo.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad