Connect with us

Administratie

Guvernul pregăteşte alegeri locale parţiale în mai multe judeţe, inclusiv în Botoşani

Published

on

alegeri, stampile vot

Liderii PSD, reuniți în ședința Comitetului Executiv de la Sinaia, au decis că vom avea alegeri locale parțiale în vara acestui an.

PSD va recomanda Guvernului să organizeze alegeri locale parțiale pe data 11 iunie. Aceste alegeri survin ca urmare a faptului că mai mulți primari au fost aleși în Parlament și au rămas locurile vacante. Cel mai bun exemplu în acest caz este Lia Olguța Vasilescu, care a lăsat Primăria Craiova pentru Parlament și Guvern.
Ministerul Afacerilor Interne a transmis pentru RomaniaTV.net lista localităţilor din ţară unde trebuie organizate alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, ca urmare a faptului că primarul ales pe 5 iunie 2016 nu mai este în funcţie.

Sunt 32 de localităţi (comune şi oraşe) aflate în această situaţie, însă ministerul nu a putut preciza o dată la care vor fi organizate alegeri în aceste localităţi. Potrivit legii alegerilor locale, „în cazul unor alegeri parţiale, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 35 de zile înaintea votării”. Guvernul nu a stabilit o dată pentru organizarea acestora, astfel că localităţile sunt conduse în continuare de cei care au preluat sarcinile primarului, viceprimarii.
Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )