Connect with us

Sanatate

Semnal de alarmă tras de un medic: Avem câte un consumator de etnobotanice pe zi

Published

on

upu pediatrie accident (1)

Medicii din sectia de psihiatrie s-au confuntat in ultima perioada cu multe cazuri de tineri pierduti din cauza consumului de etnobotanice. Au avut aproape zilnic cate un consumator si vorbim de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani. Problema este ca multi dintre acestia refuza sa se vindece de aceasta patima care le pune viata in pericol.

“Daca vorbesc de ultimele doua-trei saptamani cred ca am avut unul pe zi. Dar in conditiile in care consumatorul nu doreste sa se interneze sau sa accepte faptul ca trebuie sa urmeze un tratament nu este absolut nimic de facut. Stiu ca si vin parintii disperati si spun ca trebuie sa existe o modalitate prin care sa il faceti sa accepte, nu, nu exista nicio modalitate”, a declarat dr. Radu Nevinglovschi, medic psihiatru sectia de psihiatrie.

O alta problema este faptul ca acesti consumatori nu vor sa fie ajutati de specialisti pentru a scapa de aceasta patima.

“In general consumatorii de etnobotanice sunt tineri si inca au un organism sanatos, dar dupa doi-trei ani de consum sunt in pericol chiar de a-si pierde viata atunci cand depasesc dozele care de obicei se depasesc pe masura ce timpul trece deoarece apare toleranta la substanta consumata si viata lor este in pericol tot timpul”, a adaugat dr. Radu Nevinglovschi, medic psihiatru sectia de psihiatrie.

In 2016, 79 de tineri pierduti au ajuns la spital, dupa ce au consumat substante etnobotanice.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )