Connect with us
banner ad

National

PROIECT: Puteri sporite pentru jandarmi. Ar putea face percheziții corporale și legitima cetățenii

Published

on

jandarmi

PSD vrea puteri mai mari pentru jandarmi. Astfel, inspirati de protestele din Piata Victoriei, 124 de parlamentari social-democrați au depus un proiect de lege. Ei vor ca jandarmii să aibă atribuții ca ale polițiștilor și chiar să poată face cercetări. Inițiatorii spun că jandarmii au calificarea necesară și că proiectul este susținut și de celelalte partide din Parlament.

Potrivit propunerii, șoferii vor trebui să oprească nu numai la semnalul polițiștilor, ci și la cel al jandarmilor. Ei nu vor putea da amenzi de circulație, dar vor putea percheziționa interiorul mașinilor, dacă “există suspiciunea rezonabilă privind săvârșirea unor fapte antisociale”, se arată în proiectul de lege.

Viorel Sălan, inițiatorul proiecutlui și fostul șef al Jandarmeriei Hunedoara, arată că proiectul său este susținut de toate partidele. ”Eu am făcut trimitere făcând vorbire la posibilele atacuri teroriste sau săvârșirea unor fapte cu caracter contravențional”, spune acesta.

Potrivit proiectului, jandarmii vor putea face cercetări la fața locului, să ia declarații și chiar să evalueze pagubele, competențe care țin acum de activitatea Poliției Judiciare.

”Sunt anumite elemente care interferează și sigur că lucrul acesta, în practică, ar putea aduce deservicii pentru că nu oricine trebuie și poate să facă cercetare penală. Amestecăm lucrurile. Justiția ar putea să aibă de suferit în profunzime”, a declarat Dumitru Coarnă, lider de sindicat al polițiștilor.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )