Connect with us

Administratie

Primăria Botoşani se pregăteşte să cumpere reţeaua de iluminat public de la E.ON

Published

on

iluminat parc

În urmă cu mai bine de un deceniu, compania germană E.ON a preluat la un preţ modic Electrica Moldova şi inclusiv reţelele de iluminat public. Conform contractului, E.ON ar fi trebuit să facă investiţii în aceste reţele numai că nemţii au fost preocupaţi să-şi recupereze banii plătiţi şi să scoată cât mai repede profit.

După mai bine de un deceniu în care iluminatul public din municipiul Botoşani a ajuns într-o stare jalnică, primăria s-a decis să cumpere reţeaua pe care nemţii de la E.ON au luat-o aproape gratis. Primarul Cătălin Flutur spune că este dispus să plătească maxim 200.000 de lei pe această reţea de iluminat public care necesită investiţii majore.

“O să cumpărăm reţeaua de iluminat public. Nu se mai poate pentru că E.ON nu intervine. Am prins în buget 200.000 de lei pentru a cumpăra toată reţeaua E.ON-ului. Acolo vreau să ajungem prin negociere. E o obligaţie în plus dar ca să putem moderniza iluminatul public”, a declarat Cătălin Flutur.

În ultimii 10 ani, singurele investiţii în iluminatul public au fost făcute de către primărie. Vorbim intrările în municipiu, zona parcurilor, a pietonalelor sau strada Primăverii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad