Connect with us

Administratie

Primăria Botoşani are de plată 16 miliarde către Nova Apaserv pentru apa de ploaie din 2016

Published

on

nova apaserv2

Nova Apaserv a emis o factură uriaşă către Primăria Botoşani pentru apa meteorică din 2016. Numai puţin de 16 miliarde de lei vechi ar trebui plătiţi din bugetul local pentru apa de ploaie care a ajuns în canalizarea administrată de Nova Apaserv, în cursul anului trecut.

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, susţine că suma facturată de către operatorul de apă este dublă faţă de anul 2015, în condiţiile în care în 2016 s-a înregistrat cea mai accentuată secetă din ultimele decenii.

“Am cerut colegilor să facem economii pentru a putea funcţiona dar în acelaşi timp trebuie să dau pentru partea de apă meteorică 16 miliarde de lei. În condiţiile în care pentru 2015 am plătit sub 8 miliarde. Este ceva total neclar pentru mine. Toate economiile făcute se duc pe o simplă statistică făcută de cineva. Anul 2016 a fost primul an în care seceta s-a simţit cu adevărat în judeţul şi în municipiul Botoşani. S-a cărat apă cu cisternele în jurul Botoşaniului iar Botoşaniul a rămas ca un fel de oază. La noi a plouat cu 1,19% mai mult faţă de anul 2015. Asta este suma care ni s-a cerut. Facem economii, să vedem cum facem cu iluminatul, nu mai facem atâtea investiţii edilitare pentru că eu trebuie să plătesc 16 miliarde pentru un an în care nu a plouat”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Primăria municipiului Botoşani a făcut o adresă către Centrul de Meteorologie şi aşteaptă clarificări cu privire la cantitatea de precipitaţii înregistrate în 2016.

“Am făcut o adresă la Centrul de Meteorologie prin care îi întreb cum în cel mai secetos an, la Botoşani a plouat dublu faţă de un an înainte”, a mai spus primarul municipiului Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad