Connect with us

Administratie

Cătălin Flutur: “Peste 50% din bugetul municipiului se duce în salarii”

Published

on

catalin flutur

Bugetul municipiului Botosani va fi supus spre aprobare in sedinta de Consiliu Local de vineri. Prea multe dispute pe seama bugetului nu vor fi deoarece mai mult de 90% din bani se vor duce catre zona de functionare si in special catre salarii.

Primarul Catalin Flutur sustine ca in acest an, municipiul Botosani are un buget de 209 milioane de lei din care doar 15 milioane de lei sunt la partea de dezvoltare iar restul se duc catre partea de functionare si in mare parte catre salariile din administratia locala. Din cele 15 milioane de lei de la capitolul dezvoltare, o parte din bani reprezinta ratele la lucrarile executate in anii trecuti.

Un exemplu este instalatia de nocturna a stadionului Municipal care a fost achizitionata in rate iar anul acesta se va plati ultima transa. De asemenea, tot din banii pentru dezvoltare, trebuie efectuate o serie de lucrari in scoli astfel incat sa indeplineasca cerintele ISU pentru autorizare. In plus, in bugetul pe 2017 s-au prins sume mici pentru cartierul de locuinte din Cismea, la cartierul ANL de pe soseaua Iasiului si la spitalul de boli paleative.

“A fost mai greu ca niciodată să facem un buget. Avem o propunere de buget care am încercat să fie cât mai echilibrată, în condiţiile de austeritate aproape totală. Bugetul a fost grevat de o serie de decizii luate în ultima perioadă. S-au diminuat veniturile. Aproape 25 de miliarde de lei vechi, odată cu reducerea unor taxe. Creşterile salariale ni s-au dat ca sarcină dar nu ni s-a dat şi sursa. Peste 50% din bugetul municipiului se duce în salarii. Dintr-un buget de 209 milioane de lei, putem vorbi doar de 15 milioane de lei pentru partea de dezvoltare din care avem de făcut şi plăţi la angajamentele dinainte. Anul ăsta vom plăti ultimele 12-13 miliarde la nocturna stadionului. E ultima rată. Am încercat să rezolvăm şi o serie de obligaţii ale noastre în ceea ce priveşte siguranţa la incendii în şcoli. Am încercat să prindem sume şi pentru a rezolva o parte din obligaţiile ce ne revin la clădirile cu risc seismic. Foarte important era să deschidem poziţii pentru lucrările de investiţii în continuare. Mă refer la cartierul de locuinţe sociale din Cişmea, la cartierul de locuinţe ANL de pe şoseaua Iaşiului, la spitalul de boli paleative. Încercăm să finalizăm Cornişa şi încercăm să realiză din ceea ce ne-au solicitat cetăţenii”, a declarat Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad