Connect with us

Sanatate

Copil cu meningită, transferat de urgenţă la Iaşi

Published

on

elicopter smurd (1)

Un copil de doi ani si sase luni din judetul Botosani, suspect de meningoencefalita a fost transferat pe cale aeriana la un spital de specialitate din Iasi. Fetita, adusa in compartimentul de primiri urgente pediatrie avea simptomele unei meningite, iar medicii au investigat-o de urgenta, intrucat aceasta boala este extrem de grava si rara.

“Copilul de 2 ani si 6 luni a fost adus in compartimentul de primiri urgente pediatrie. Avea febra, varsaturi, somnolenta, convulsii, sindrom de deshidratare. A fost suspectat de encefalita si transferat catre sectia de boli infectioase unde s-au recoltat probe biologice, ulterior s-a efectuat computer tomograf, pacientul fiind transferat cu elicopterul catre sectia de boli infectioase Iasi”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta Botosani.

Din cauza starii grave in care se afla, medicii au decis ca micuta sa fie transferata la un spital de specialitate din judetul vecin. Copilul a fost dus cu ambulanta pana aeroportul Salcea din judetul Suceava unde a fost preluat de elicopterul SMURD si transferat la sectia de boli infectioase din Iasi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad