Connect with us

Administratie

Bugetul judeţului trecut cu voturile liberalilor. “Un astfel de buget nu ar trebui să fie votat dar suntem conştienţi că judeţul trebuie să funcţioneze”

Published

on

consiliul judetean

Bugetul Consiliului Judeţean a fost aprobat în şedinţa de astăzi, fără mari polemici şi dispute politice. Liberalii au votat proiectul propus de către executivul Consiliului Judeţean chiar dacă au afirmat că este un buget care nu asigură nici măcar salarizarea integrală a personalului.

Gheorghe Sorescu, liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean, s-a arătat nemulţumit că în acest an nu se vor realiza investiţii importante în judeţul Botoşani. El a afirmat că în mod normal nu ar trebui votat un astfel de buget dar în acelaşi timp a precizat că liberalii nu vor să blocheze activitatea instituţiei.

„Este un buget care cu greu va putea face faţă activităţii care s-a prognozat în 2017. Faţă de necesarul de funcţionare pe 2017, se alocă doar 73%. La cea de dezvoltare nu se alocă nicio sumă. Este un buget optimist aş spune eu. Am mari rezerve că la taxele speciale se vor realiza aşa nişte venituri. La partea de dezvoltare avem doar investiţii în continuare. Investiţii noi, zero. Se va încerca să se acceseze fonduri mai debrabă pe ordonanţa 28. Să sperăm că judeţul Botoşani va fi ascultat pentru că am înţeles că cheia o are cineva şi altcineva are suma. Dacă primeşti un ok, poţi să intri în finanţare. În jur de 70% de la secţiunea de funcţionare se vor duce pe cheltuielile salariale, neluând în calcul CAS, CASS. Nu comentăm pentru că oamenii trebuie să fie bine plăti dar în aceeaşi măsură vrem să ştim cu ce se va prezenta la sfârşitul mandatului Consiliul Judeţean. La investiţiile în continuare avem doar drumul strategic şi cofinanţarea la programul de apă. În mod normal, un astfel de buget nu ar trebui să fie votat dar în egală măsură suntem conştienţi că judeţul trebuie să funcţioneze. Nu vreau să fim acuzaţi, noi grupul liberal, că blocăm judeţul. (…) Direcţia de Asistenţă Socială nu are salarii pe trimestrul patru. Va fi un an în care executivul Consiliului Judeţean trebuie să fie foarte atent la modul cum va gestiona cheltuielile”, a declarat Gheorghe Sorescu.

De asemenea, liberalul Ion Diaconu a cerut executivului Consiliului Judeţean să vină cu plan serios de atragere a fondurilor europene şi să nu se ocupe doar de montarea automatelor de cafea.

„Bugetul pe care îl propuneţi este unul care gâfâie. Era cumva de anticipat că vom ajunge într-o astfel de situaţie. De obicei, când se discută de buget, se începe cu politizarea. Astea sunt datele, astea sunt creşterile impuse de un program de guvernare dar avem obligaţia să atragem ultimul eurocent din banii europeni. În mandatul ăsta să nu montăm doar automate de cafea. În aceşti patru ani, judeţul Botoşani să progreseze”, a afirmat Diaconu.

Social democraţii au reacţionat prin Sergiu Marian care le-a reamintit liberalilor că în mandatul trecut au aprobat bugetele propuse de ex-preşedintele Florin Ţurcanu care făcea tot felul de cheltuieli care ulterior au fost imputate de Curtea de Conturi iar DNA a deschis anchete.

„Pentru grupul liberal, mă bucură liniştea pentru bugetul de astăzi. În cei patru ani care s-au scurs, au avut foarte mare grijă şi de asta unii funcţionari publici merg pe la DNA şi dau cu subsemnatul. Mă bucur că aveţi grijă de buget. Să ştiţi că nu vom da nici cârnaţi, nici fasole şi nici panouri puse la colţuri de stradă”, a spus Sergiu Marian.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad