Connect with us

Administratie

EXEMPLU DE URMAT. Un primar i-a pus la muncă pe beneficiarii de ajutoare sociale. 200 dintre ei au renunţat – FOTO

Published

on

stefanesti

Beneficiarii ajutoarelor sociale au obligaţia să presteze un număr de ore de muncă lunar. În multe localităţi, acest lucru nu se întâmplă iar autorităţile locale preferă să plătească din bugetul local sume importante pentru lucrări care ar putea fi făcute de beneficiarii ajutoarelor sociale.

În oraşul Ştefăneşti, vara trecută erau aproximativ 800 de asistaţi social. Una dintre primele măsuri luate de primarul Florin Buţura, după câştigarea alegerilor, a fost stabilirea unui program pentru beneficiarii de ajutoare sociale. Când au văzut că trebuie să muncească pentru banii primiţi sub formă de ajutor social, unii au renunţat. La ora actuală mai sunt aproximativ 600 de asistaţi social dar numărul ar putea să scadă deoarece Primăria Ştefăneşti a demarat „Luna curăţeniei” iar aceste persoane vor trebui să facă o serie de lucrări.

primaria-stefanesti-florin-butura-1“Am redus numărul asistaţilor social pentru că au fost unii care nu prea îşi făceau orele de muncă. Când a fost mai strict şi au trebuit să presteze orele de muncă, au renunţat la ajutorul social. Iarna au făcut orele atât cât se puteau face. Acum am început luna curăţeniei, îi scot zi de zi şi probabil vor mai renunţa unii. În vară, la începutul mandatului, erau aproximativ 800 de beneficiari de ajutor social. Acum mai sunt aproximativ 600”, a declarat Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti.

stefanesti1 primaria stefanesti primaria Stefanesti (2) primaria Stefanesti (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad