Connect with us

Politica

Senatorul PNL Botoşani Costel Şoptică: „Lanţul de iubire dintre PSD şi ALDE a început a rugini”

Published

on

soptica

COMUNICAT. Românii asistă în aceste zile la un scandal interminabil în interiorul partidelor coaliţiei de guvernământ, fapt ce demonstrează că unitatea şi soliditatea celor care şi-au asumat guvernarea nu este deloc aşa cum a fost clamată! Atât Partidul Social Democrat, cât şi partenerul său ALDE, sunt măcinate de dispute interne, de lupte fratricide, conflicte care nu au cum să nu se repercuteze negativ asupra actului conducerii executive a destinelor ţării.

Într-o democraţie normală, formaţiunile care se ocupă de gestionarea treburilor unei naţiuni trebuie să fie coordonate de moderaţie, linişte şi predictibilitate politică! Din păcate, nemulţumirile existente din toate sensurile în PSD şi ALDE nu sunt dătătoare de speranţe pentru românul de rând, în sensul în care aceste disensiuni aduc atingere realizării unei bune guvernări, în folosul tuturor românilor.

Neînţelegerile la vârf dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta, pe de o parte, precum şi dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, pe de altă parte, respectiv războaiele pe faţă dintre principalii actori ai partidelor care asigură guvernarea, demonstrează fără echivoc şubrezeala acestei majorităţi parlamentare. De asemenea, tendinţele de control total al actului de justiţie manifestate de liderii PSD şi ALDE nu au cum să fie pe placul românilor, care, de aproape trei luni, taxează zilnic acest stil lipsit de conţinut de a face politică pentru oameni!

În aceste condiţii, este de aşteptat ca într-un timp nu prea îndepărtat să asistăm la ruperea „lanţului de iubire” dintre PSD şi ALDE, în ciuda declaraţiilor de „dragoste veşnică” lansate de Dragnea şi Tăriceanu! În ceea ce priveşte „circul” din interiorul ALDE, aş vrea să remarc că s-a dovedit faptul că domnul Tăriceanu nu prea reprezintă cu cinste „adevăraţii liberali”, aşa cum s-a lăudat în repetate rânduri. În realitate, neînţelegerile din interiorul ALDE reliefează un aspect trist din politica românească, respectiv că fuziunea dintre două grupări politice care nu au absolut nimic în comun, în afara intereselor de grup şi clientelare de a se afla la masa puterii, nu constituie un proces politic justificat care să reziste pe termen lung!

Senator PNL Botoşani, Costel ŞOPTICĂ

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad