Connect with us

Administratie

Comuna din judeţul Botoşani în care populaţia a crescut cu peste 200 de persoane – VIDEO

Published

on

comuna hiliseu horia

Majoritatea comunelor din judeţul Botoşani se confruntă cu o depopulare masivă de câţiva ani şi sunt multe localităţi care ar putea să dispară în următorul deceniu. Tinerii au plecat la muncă în străinătate şi s-au stabilit prin Italia, Spania sau Anglia iar în aceste localităţi au mai rămas persoanele în vârstă.

Cu toate acestea, există şi comune care au reuşit să se dezvolte iar populaţia a crescut în ultimii ani. Un astfel de exemplu este comuna Hilişeu Horia care în cele cinci sate din componenţă are peste 3700 de locuitori. Potrivit primarului Ioan Butnaru, în ultimii cinci ani, populaţia comunei a crescut cu peste 200 de persoane iar această creştere se datorează în mare parte investiţiilor în infrastructură.

„În momentul de faţă, am înregistrate 21 de femei însărcinate. E un semn bun comparativ cu alte localităţi. În ultimii cinci ani avem o creştere de peste 200 de persoane. Nu pe principiul că numărul naşterilor ar fi mai mare decât a deceselor. Am trezit interesul multora de a se stabili în zona noastră datorită modernizării infrastructurii şi sprijinului acordat. Am avut multe persoane care după ce s-au pensionat au revenit pe locurile natale. De asemenea, avem oameni de prin zona Sucevei, Gorjului, Timişoarei, Galaţului care şi-au construit case la noi în comună. Mulţi dintre cei care au fost la muncă în străinătate, şi-au făcut case în comună. E o zonă frumoasă, este aproape de Dorohoi. La ora actuală, în afară de benzinărie avem de toate în comună. Avem service auto, vulcanizare, termopane, atelier de tâmplărie, legume bune, peste 20 de magazine”, ne-a spus Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad