Connect with us

Evenimente

Scandal la UPU. Două asistente medicale au fost bătute de un pacient agresiv FOTO

Published

on

UPU pacient agresiv (1)

Incident grav, vineri seara, in Unitatea de Primiri Urgente Botosani, unde doua asistente medicale au fost lovite de un pacient. Barbatul aflat sub influenta alcoolului a fost adus cu ambulanta in urgenta, iar dintr-o data a inceput sa devina violent cu cadrele  medicale. Individul si-a smuls perfuzia si le-a agresat pe cele doua asistente care se aflau in tura de noapte.

“A devenit agresiv, si-a smuls perfuzia, a lovit-o pe colega mea cu picioarele, ea a ajuns cativa metri in spate si in acel moment m-a lovit si pe mine. Eu am incercat sa-i opresc sangerarea si mi-a mai tras cateva cu picoarele. Am chemat gardianul, cu greu am reusit sa-l imobilizam, am sunat la Politie, au venit politistii si jandarmii, care cu greu au reusit sa-l ia si sa-l duca la psihiatrie. Nu este prima data cand asistentul medical este agresat intr-o unitate. Am ajuns sa fim lovite,jignite si nu avem nicio protectie”, a declarat Iuliana Ungureanu, asistent medical UPU.

De fiecare data, cand au loc astfel de incidente, cadrele medicale din urgenta cer ajutorul jandarmilor si politistilor.

“Ca prima masura, cred ca ar trebui o paza mai eficienta a Unitatii de Primiri Urgente, apoi poate chiar un asistent social sau un cadru specializat care sa discute cu pacientii, pentru ca chiar daca noi am discutat cu pacientul respectiv, i s-a vorbit frumos, i s-a explicat tot ceea ce trebuie sa facem, tot a devenit agresiv. De aceea, poate un asistent social, care sa fie permanent in urgenta ar fi necesar pentru a consilia pacientul”, a declarat  Camelia Caliniuc, asistent sef UPU-SMURD

Batausul a fost imobilizat si dus in sectia de psihiatrie, iar pe numele sau oamenii legii au intocmit un dosar penal pentru tulburarea ordinii si linistii publice si loviri si alte violente.

Nu este prima data cand cadrele medicale din urgenta sunt agresate sau jignite de pacienti recalcitranti, aflati in stare de ebrietate. Ideal ar fi ca aceasta unitate unde vin foarte multi bolnavi, cu diverse probleme si in diverse stadii, sa existe o paza profesionista.

UPU pacient agresiv (2) UPU pacient agresiv (3) UPU pacient agresiv (4) UPU pacient agresiv (5) UPU pacient agresiv (6)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad