Connect with us

stiri

S-au scurs doi ani de când un ambulanţier aflat în misiune a murit nevinovat

Published

on

constantin branzila

Au trecut doi ani de la moartea fulgeratoare a ambulantierului, Constantin Branzila, care, aflat in misiune s-a stins nevinovat. Pe 19 martie, 2015, Nea Costica, asa cum ii spuneau colegii, a plecat in misiune. Trebuia sa ducala Iasi, o minora cu probleme de sanatate. Nu avea de unde sa stie ca pericolul il pandeste.

Pe Bulervardul Mihai Eminescu, intr-o intersectie, salvarea pe care o conducea a fost izbita violent de un TIR, al carui sofer a ignorat indicatorul STOP si a patruns in intersectie. Ambulanta avea semnalele acustice si  luminoase in functiune, si circula si pe drumul cu prioritate.

Dupa ce a fost scos de pompieri din masina,  ambulantierul a fost preluat de colegii medici  si transportat de urgenta la spital. Era insa in stop  cardio-respirator, iar inima lui a incetat sa mai bata. Constantin Branzila a plecat la ceruri si a lasat un gol imens in sufletele celor care l-au cunoscut. Cateva lumanari erau aprinse, astazi,  la monumentul ridicat in memoria eroului de la ambulanta.

“Ieri, pe 19 martie am comemorat doi ani de la disparitia fulgeratoare a colegului nostru, Constantin Branzila, care se afla in misiune de salvare de vieti omenesti, dar a  platit el insusi cu viata. Colegii sunt continuare tristi, speriati ca intotdeauna poate sa se intample asa ceva cu oricine dintre noi atat timp cat participantii la trafic nu ne respecta. De atunci au mai fost evenimente din acest motiv si nu stim cum ar putea fi rezolvata aceasta problema”, a declarat Neculai Lupascu, asistent sef SJA

Colegii lui au tras inca o data un semnal de alarma din cauza soferilor din trafic care nu respecta regulile si nu acorda prioritate ambulantei.

“Nici semnalizarea acustica, nici semnalizarea luminoasa, nu conving in cea mai mare parte a timpului partenerii de trafic sa ne acorde importanta cuvenita. Deci intr-un cuvant as putea sa spun ca ne expunem la riscuri foarte mari care doar moral sunt recompensate”, a spus Nicusor Curteanu, medic SJA

De cand Nea Costica a murit, si alti colegii ai sai au fost implicati in accidente rutiere din vinasoferilor care nu le-au dat prioritate. Din fericire, aceste evenimente rutiere nu s-au soldat cu decese.

Cel mai recent s-a produs, pe 8 martie 2017, pe Soseaua Iasului, cand  o ambulanta din Botosani care ar fi trebuit sa ajunga la un bolnav, a fost lovita violent de un autoturism  al carui sofer a facut o manevra brusca si a patruns pe contrasens. Ambulantierul a fost ranit si transportat la spital unde a ramas internat.

19 martie 2015: Groaznic accident pe bulevardul Mihai Eminescu. O ambulanta a fost spulberata de un tir FOTO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad