Connect with us

stiri

DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de primarul Cătălin Flutur

Published

on

catalin-flutur

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 14.03.2017,  împotriva inculpatului FLUTUR CĂTĂLIN – MUGUREL, la data faptelor și în prezent primar al Municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de ”abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit” (trei acte materiale), constând în aceea că, în calitate de primar al Municipiului Botoşani, în perioada 30.11.2006-19.12.2011, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu în ceea ce privește încheierea și derularea  contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional ”UVERTURA MALL” Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani.

Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Botoșani cu suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul SC UVERTURA CITY MALL SRL Botoșani.

Inculpatului Flutur Cătălin – Mugurel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad