Connect with us

stiri

O nouă criză de medicamente la Spitalul Mavromati Botoşani. Medicul i-a transmis unui pacient că toate se cumpără

Published

on

spitalul judetean Botosani

Au platit o viata intreaga la fondul de sanatate si cand ajung in spital, scot bani din buzunare pentru a-si cumpara anumite medicamente care lipsesc din farmacia spitalului. Se intampla la spitalul din Botosani, unde nu de putine ori pacientii fac acest lucru numai ca sa se faca bine.

Nemultumit de aceasta situatie, un barbat care a stat internat pe o sectie din spital si-a luat inima in dinti si a semnalat acest lucru. Omul a spus ca sufera de scleroza multipla si a fost nevoit sa isi cumpere pana si vitamina B. Acesta a relatat ca medicul din sectia i-a transmis ca aici toate se cumpara.

Reclamatia a ajuns la urechile reprezentantilor spitalului care au o explicatie. Acestia sustin ca farmacia este aprovizionata, dar uneori exista anumite sincope, iar medicul din sectie trebuie sa semnaleze cand  nu are anumite medicamente pentru bolnavi.

“Pot fi situatii punctuale cand lipseste un anumit medicament din spital. In aceasta situatie, medicul curant are obligatia sa intocmeasca un referat de necesitate prin care sa solicite medicamentul respectiv catre conducerea spitalului. Medicatia la nivelul spitalului este adusa in baza unui plan anual de medicamente stabilit si care se intocmeste in baza referatelor medicilor de pe sectie. Daca un anumit medicament nu este prins in planul anual de medicamanete, iar pacientul vine de acasa cu un anumit medicament si noi nu il avem prins in planul anual singura solutie prin care se poate aduce este sa solicite medicul curant acel medicament in baza unui referat de necesitate”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta Botosani.

Nu este prima daca cand se semnaleaza astfel de situatii. Problema e ca multi pacienti nu stiu ca isi pot recupera banii cheltuiti pe medicamente pe care au fost nevoiti sa le cumpere cat au stat in spital.

Trebuie sa se prezinte cu bonul fiscal sau  factura si sa faca o solicitare de decontare catre conducerea spitalului. Inainte, cererea va fi data sprem avizare medicului curant, cel care si-a pus parafa si  semnatura pe reteta, apoi sefului de sectie si, in final, managerului unitatii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad