Connect with us

stiri

Profesorul de la Scoala 7 care a lovit un elev a fost sanctionat. Va primi o leafa mai mica timp de 3 luni

Published

on

scoala 7 botosani

Incidentul de la Scoala 7 din Botosani, unde un elev a fost lovit de un profesor, s-a soldat cu sanctiuni. Cadrul didactic care a recurs la acest gest, izbindu-l pe scolarul de 13 ani de un dulap, si-a primit pedeapsa.  Comisia de ancheta a decis ca Alexandru Boatca sa primeasca o leafa cu 10% mai mica pe o perioada de trei luni.

“Profesorul Boatca Alexandru de la Scoala Gimnaziala Nr. 7 din Botosani a fost sanctionat incepand cu 1 aprilie 2017, cu diminuarea salariului de baza cu 10% pe o perioada de trei luni in conformitate cu legea”, a declarat Ciprian Manolache, purtator de cuvant ISJ.

Daca vor mai exista plangeri de acest gen impotriva dascalului, vor fi luate masuri drastice.

“Exista si acest risc in situatii de gravitate extrema. Sanctiunile prevazute de Legea Educatiei Nationale sunt observatie scrisa, avertisment, diminuarea salariului pe o perioada de 1-6 luni pana la 15% si ultima sanctiune este aceea de desfacere a contractului individual de munca”, a adaugat Ciprian Manolache, purtator de cuvant ISJ.

Profesorul de muzica, Alexandru Boatca nu se afla la prima abatere. In anul 2015, acesta a fost sanctionat de comisia de disciplina a scolii cu observatie scrisa, dupa ce mama unui fetite a reclamat faptul ca acesta a agresat-o fizic pe minora in timpul ore, de fata cu ceilalti elevi. La vremea respectiva, profesorul si-a recunoscut fapta si a spus ca regreta cele petrecute.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad