Connect with us

Administratie

Patinoarul artificial va intra în conservare. De anul viitor va funcţiona doar cel de la Cornişa

Published

on

patinoar

Sezonul 2016-2017 a fost ultimul în care municipalitatea a amplasat patinoarul artificial la Sala Polivalentă Elisabeta Lipă. Acest patinoar va intra în conservare iar botoşănenii care doresc să practice acest sport vor trebui să meargă în parcul de agrement Cornişa care se va deschide în vară.

Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, susţine că patinoarul de la Sala Polivalentă nu va mai fi montat deoarece ar face concurenţă patinoarului construit în Parcul Cornişa. În primă fază, echipamentele vor intra în conservare urmând ca reprezentanţii primăriei şi Consiliului Local să decidă dacă va fi vândut, închiriat sau cedat gratuit unui alt oraş din judeţ.

“Trebuie să lansăm cu toată seriozitatea zona de agrement Cornişa. Noi vrem să vină cât mai mulţi oameni la Cornişa şi cel puţin în iarna viitoare nu vom amplasa patinoarul la Sala Polivalentă. Patinoarul va intra în conservare şi vom vedea dacă merită să avem unul şi în oraş. Ulterior vom decide dacă îl vindem, îl închiriem sau îl cedăm unui alt oraş”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Directorul DSPSA Botoşani susţine că investiţia în patinoarul artificial a fost de mult amortizată. Doar în iarna trecută au fost încasări de peste 220.000 de lei şi asta în condiţiile în care tarifele au rămas la un nivel scăzut comparative cu alte oraşe din ţară.

“Anul acesta a fost un an bun din punct de vedere al patinoarului. Am făcut peste 220.000 de lei încasări, în condiţiile în care tarifele nu au mai fost modificate din 2009. În 2009 am fost în Italia la o firmă care produce instalaţii de patinaj, am negociat şi am cumpărat această instalaţie la un preţ foarte bun, am operat-o în toţi aceşti ani fără probleme grave”, a mai precizat Eugen Ţurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad