Connect with us

Social

Protest la APM Botoşani. Creşteri salariale de 700-800 de lei sau blocarea proiectelor europene. Directorul are salariu cât un infirmier – FOTO

Published

on

protest APM (8)

Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu Botoşani au organizat astăzi dimineaţă un protest spontan. Ei au cerut majorarea salariilor cu 90% aşa cum s-a întâmplat în administraţia public şi în alte domenii.

Oamenii spun că au salarii la nivelul anului 2009 şi că până acum au fost ignoraţi de către autorităţile centrale. Ei au ieşit în stradă şi ameninţă că vor protesta până în momentul în care vor beneficia de o majorare salarială de 50%.

“Dorim alinierea drepturilor salariale la nivelul deciziei Curţii Constituţionale 794 din 2016 aşa cum au făcut colegii de la Consiliul Judeţean, primării, Casa Judeţeană de Pensii. În Ministerul Mediului salariile sunt la nivelul anului 2009, mai puţin al 13-lea salariu şi prima de vacanţă. Avem doi ani de când ne luptăm să obţinem măcar o majorare decentă. La acest moment, veniturile noastre sunt egale cu datoriile. Nu mai avem nicio cale de comunicare cu ministerul decât cea a protestelor. Am epuizat toate celelalte căi dar nu am obţinut decât promisiuni care s-au dovedit mincinoase. Noi am cerut o majorare de 50% din SGG. Asta înseamnă 700-800 de lei brut per angajat. Acum, salariul maxim în Agenţia pentru Protecţia Mediului, pe execuţie, este 2100 lei. Domnul director are 3100 lei net iar şefii de serviciu 2800 de lei. Domnul director are salariul unui infirmier din Spitalul Judeţean. În cazul în care nu vor da curs solicitărilor noastre, vom continua prin intermediul sindicatelor şi al federaţiei. Vom bloca actele de reglementare, Garda de Mediu o să blocheze controalele. Odată cu blocarea actelor de reglementare, o să blocăm fondurile europene. Actul de închidere al fondurilor europene se închide la agenţiile de mediu”, a declarat Loredana Burlacu, consilier juridic.

protest APM (10) protest APM (9) protest APM (8) protest APM (7) protest APM (6) protest APM (5) protest APM (4) protest APM (3) protest APM (2) protest APM (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad