Connect with us

Administratie

Creşterea salariilor din administraţie îngroapă orice plan de investiţii. Flutur: Va fi foarte complicat

Published

on

catalin flutur

Botoşănenii nu trebuie să se aştepte ca anul acesta să vadă lucrări şi investiţii noi în municipiu. Toţi banii pe care îi vor plăti ei sub formă de taxe si impozite vor ajunge în buzunarele angajaţilor din primărie şi nu în asfaltarea străzilor, în amenajarea locurilor de parcare, în curăţenia oraşului sau în iluminat.

Salariile angajaţilor din Primăria Botoşani au crescut semnificativ de la începutul acestui an şi s-a ajuns ca mulţi funcţionari publici să aibă lefuri net superioare celor din sectorul privat. Aceste creşteri au dat peste cap bugetul municipalităţii iar veniturile estimate sunt insuficiente pentru funcţionare. Cât despre dezvoltare, proiecte noi, nici nu poate fi vorba.

“Avem doar obligaţii. Iniţial, noi ne gândeam să facem o reducere de 10-20% la fiecare compartiment dar trebuie să facem reduceri mult mai mari. Disponibilizări de personal nu se pot face deoarece nu permite legea. Ei au dat ordonanţa 9 prin care recomandă dar trebuie să schimbe legea funcţionarului public. Va fi foarte complicat, analizăm şi încercăm să luăm o decizie cât mai aproape de realitate. Zona de investiţii este asigurată doar din sumele care ne-au venit de anul trecut şi nu putem să le dăm altă destinaţie şi vreo cinci milioane din fostele proiecte europene”, a spus primarul Cătălin Flutur.

O soluţie ar fi eliminarea subvenţiilor la termoficare la termoficare şi transport local numai că o astfel de decizie poate fi luată pentru anul viitor. În acelaşi timp, nici primarul Flutur şi nici consilierii locali nu sunt de accord cu o astfel de iniţiativă deoarece este nepopulară.

“Noi nu ştiam unde vom fi loviţi. Trebuia să facem lucrul acesta înainte de a apărea aceste hotărâri cu eliminarea a 102 taxe şi creşterea salariilor. Noi nu mai putem umbla la taxele şi impozitele locale până anul viitor. La reducerea subvenţiilor tot până anul viitor. Sunt nişte hotărâri la care nu mai poţi să revii decât pentru anul următor”, a adăugat Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad