Connect with us

Politica

Senatorul PNL Botoşani Coştel Şoptică: „Încercând să scoată corupţii din închisori, PSD continuă să batjocorească românii!”

Published

on

sopticaparlament

După scandalul naţional şi internaţional legat de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13/2017, PSD continuă să sfideze românii prin emiterea unor poziţii şi propuneri legislative care mai de care mai năstruşnice.

În această categorie se înscriu şi amendamentele iniţiate de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Opinia publică şi societatea civilă s-au declarat public oripilate la vederea acestor amendamente, care susţin graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la trei ani inclusiv, precum şi a pedepselor de până la şapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mic de trei ani.

Trecând peste comicăria iniţiatorului acestor amendamente, care a declarat că nu are girul partidului, dar totuşi el le-a depus în calitate de lider al Grupului senatorial PSD, atrag atenţia la modul cel mai serios că partidul de guvernământ continuă batjocura generalizată la adresa românilor. Nici nu s-au liniştit oamenii din oraşele ţării şi din Diaspora după coşmarul cu OUG 13, care protestează şi în prezent cerând demisia Guvernului, că PSD aruncă o nouă „bombă”: corupţii să scape de detenţie! Oare chiar aşa de mult îi preocupă pe pesedişti „confortul” celor încarceraţi pentru comiterea unor fapte de corupţie? Oare amendamentele senatorului Şerban Nicolae nu sunt în aceeaşi notă de sfidare naţională care a stat la baza emiterii şi menţinerii zile în şir a OUG 13? Oare dacă liderul senatorilor PSD nu avea încuviinţarea partidului, a preşedintelui acestuia şi al şefului Guvernului, nu ar fi fost oportun să nu depună aceste propuneri abracadabrante?

În concluzie, recomand PSD să înceteze cu această sfidare în formă continuată la adresa populaţiei! PSD să îşi asume câştigarea alegerilor parlamentare şi să îşi vadă de guvernare la modul corect şi onest, cu propuneri sustenabile din punct de vedere uman, social, bugetar, şi nu în ultimul rând, moral!

Aştept din partea formaţiunii de guvernământ o mai mare răspundere şi responsabilitate faţă de români, prin emiterea unor politici publice şi soluţii legislative care să rezolve adevăratele probleme ale ţării. În mod cu totul evident, graţierea celor vinovaţi de comiterea unor fapte de corupţie nu rezolvă problemele din sistemul penitenciar şi nici disfuncţionalităţile existente în legile penale. Le propun colegilor din PSD să facă mai întâi diligenţele necesare în vederea recuperării prejudiciilor rezultate din infracţiunile de corupţie, iar dacă acest lucru nu este posibil, chiar să înăsprească pedepsele, nu să-i scoată basma curată pe cei ce au devalizat bugetul naţional şi, implicit, buzunarele românilor, din puşcării!

Senator PNL Botoşani, Costel ŞOPTICĂ

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad