Connect with us

Politica

Senatorul PNL Botoşani Costel Şoptică: „Guvernul eludează cu bună ştiinţă atribuţiile Parlamentului!”

Published

on

costel soptica1

Senatorul PNL de Botoşani Costel Şoptică dezaprobă modul în care Partidul Social Democrat înţelege îşi exercită actul guvernării prin adoptarea pe bandă rulantă a actelor normative şi nesocotirea puterii legislative.

„Încă de la instaurarea sa, Executivul PSD-ALDE s-a remarcat prin iniţierea a numeroase Ordonanţe de Urgenţă, Hotărâri şi alte acte administrative, eludând astfel în mod nepermis atribuţiile forului legislativ de a produce legi pentru cetăţeni. În realitate, în spatele acestor documente cu caracter de lege se ascunde dispreţul total al partidelor de la guvernare la adresa românilor, fapt ce demonstrează fără echivoc că PSD continuă în mod demagogic şi populist promisiunile din campania electorală”, a subliniat parlamentarul liberal, într-un comunicat de presă remis luni.

costel sopticaCostel Şoptică consideră că adevărata menire a Parlamentului României nu este aceea de a vota Ordonanţele de Urgenţă emise zilnic de Guvern, ci de a dezbate propuneri legislative iniţiate de aleşii trimişi în forul legislativ. „Asistăm la o suprapunere nepermisă a puterilor unui stat democratic, respectiv la angajarea de către Guvern a prerogativelor forului suprem al democraţiei, Legislativul! În opinia mea, această încălcare a îndatoririlor legislativului este cinică şi nefondată, iar conducerea unei ţări prin ordonanţe nu justifică majoritatea coaliţiei de guvernământ din Parlament. Sunt convins că românii nu îşi doresc o dictatură guvernamentală, ci o mai mare încredere în aleşii trimişi să-i reprezinte! Este absolut halucinant ca singura sarcină a parlamentarilor să fie votarea unor ordonanţe de urgenţă, aşa cum s-a întâmplat până acum în Senat, în condiţiile în care respectivele proiecte de legi puteau fi foarte corect introduse direct pe fluxul parlamentar de către reprezentanţii majorităţii”, a afirmat senatorul botoşănean.

Pe de altă parte, Costel Şoptică le recomandă românilor şi botoşănenilor să nu aibă încredere oarbă în toate promisiunile PSD: „Personal, nu am dorit să votez anumite proiecte de lege pentru aprobarea Ordonanţelor de Urgenţă în plenul Senatului din simplul motiv că nu am convingerea punerii lor în aplicare. În majoritatea respectivelor acte normative nu sunt explicate concret sursele de finanţare, respectiv de unde va lua Guvernul sumele necesare pentru implementarea «avalanşei» de promisiuni ce vizează, vezi Doamne, rezolvarea tuturor problemelor nerezolvate ale românilor din ultimii 27 de ani”, a concluzionat parlamentarul liberal.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad