Connect with us

Sport

Astra – FC Botoşani 3-0. Repriză catastrofală

Published

on

astra - fc botosani

Astra şi FC Botoşani au închis prima parte a sezonului Ligii I la fotbal. Deja calificată în play-off, echipa lui Marius Şumudică juca pentru a obţine cele trei puncte şi pentru a se apropia de liderul Viitorul. De partea cealaltă, FC Botoşani era sigură de locul opt dar elevii lui Leo Grozavu îşi doreau să obţină primul rezultat pozitiv pe terenul campioanei.

FC Botoşani a început bine partida iar elevii lui Leo Grozavu au jucat cu mult curaj în faţa unei echipe superioară din punct de vedere valoric dar în acelaşi timp calificată în play-off. Vaşvari îşi încearcă şutul de la 30 de metri dar nu prinde cadrul porţii apărate de Silviu Lung Jr. În minutul 15, acelaşi Vaşvari trimite o pasă excelentă, Mihai Roman rămâne singur cu Lung dar mingea şutată în forţă din marginea careului trece puţin peste poartă. Buş şi Roman hărţuiesc defensiva gazdelor dar scorul rămâne 0-0.

FC Botoşani nu scapă de ghinion nici în meciul cu Astra. Mihai Roman se accidentează şi este înlocuit cu Golofca în minutul 31. Prima ocazie importantă a gazdelor vine în minutul 37 când Budescu execută o lovitură liberă dar mingea şterge bara porţii apărate de Cobrea. Finalul primei reprize aparţine botoşănenilor dar la pauză scorul a fost 0-0.

Botoşănenii au continuat jocul curajos şi în partea secundă fără rezultate la poarta lui Lung Jr. În minutul 55, Budescu avea să reuşească deschiderea scorului. A executat o lovitură liberă din marginea careului, lateral stânga, a trimis pe lângă zid şi l-a învins pe Cobrea. După primirea golului, elanul botoşănenilor s-a tăiat iar Ioniţă şi Teixeira au avut două şanse de a majora scorul. În minutul 76, scorul devine 2-0. Claudiu Belu şutează din marginea careului şi îl învinge pe Cobrea. Cu un avantaj de două goluri, elevii lui Şumudică fac şi spectacol, Budescu încearcă un lob de la 20 de metri dar Cobrea prinde.

În minutul 85, Astra marchează golul trei prin Sergiu Buş. Budescu ratează o ocazie incredibilă, apoi mingea ajunge la Sergiu Buş care îl execută pe Cobrea. Grozavu este extrem de nervos, Îl scoate pe Golofca, intrat în minutul 32, după care îi administrează o corecţie pe banca de rezerve. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor care se anunţă una din candidatele la titlu.

Astra: Lung – Belu, Geraldo, Săpunaru, Stan – Pițian (34 Ioniţă), Boubacar – Budescu, Seto, Teixeira (79 Florea) – Niculae (60 Sg. Buş)
Rezerve: Ivanov, Florea, Buș, Nicoară, Lovin, Ioniță, Balaure

FC Botoșani: Cobrea – Patache, Tincu, Burcă, Mușat – Vașvari, Cucu – Roman (32 Golofca – 82 Herghelegiu), Moruțan (65 L. Fulop), Buș – Kuku
Rezerve: Albuț, Hergheligiu, Fulop, Golofca, Elek, Miron, Bordeianu

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad