Connect with us

Administratie

Ce vor plăti şoferii în locul timbrului de mediu? Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului

Published

on

masini in trafic Botosani, Calea Nationala (1)

Veşti proaste pentru proprietarii de maşini vechi! Impozitul pe autovehicule ar putea fi calculat în funcţie de gradul de poluare. Măsura este luată în calcul de Ministerul Finanţelor, după ce timbrul de mediu a fost eliminat, la începutul acestui an. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Potrivit Realitatea.net, timbrul de mediu desfiinţat la 1 februarie nu va fi înlocuit de o altă taxă, ci se vor introduce vignete care vor avea un cost redus şi vor ţine cont de cât poluează maşină, a spus vineri, ministrul Mediului, Daniel Constantin. El a adăugat că va fi decizia autorităţilor locale dacă aleg sau nu să introducă o taxa pentru accesul maşinilor în oraş şi tot aceste autorităţi vor face zonarea în funcţie de care se va aplică taxa.

“Am vrea să degrevăm populaţia de ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu altă taxă, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada imediat următoare noi vom pregăti legislaţia pentru a introduce acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit în această perioadă, vignete care vor avea un cost redus”, a spus ministrul Mediului, după o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Acele vignete vor fi o analiză a autoturismelor care vor circula, în funcţie de gradul de poluare. “Creăm în acest fel cadrul legislativ, astfel încât autorităţile publice locale să decidă în perioada imediat următoare, şi nu mă refer la luni, ci la ani, după ce probabil că vor avea şi un sistem de zonare a oraşelor respective, dacă vor introduce o anumită taxă pentru accesul maşinilor sau nu”, mai spune ministrul.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad