Connect with us

Politica

Deputatul Cristian Achiţei reacţionează după vizita ministrului Cuc: “Ne-a arătat că nu are nicio soluţie de finanţare pentru niciunul din drumurile importante din judeţul Botoşani”

Published

on

achitei-cristian

În cursul zilei de joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit la Botoşani şi a făcut o serie de promisiuni cu privire la drumurile Botoşani – Tg. Frumos, Botoşani – Ştefăneşti şi Manoleasa – Rădăuţi Prut.

La o zi de la vizita ministrului Cuc, deputatul PNL Cristian Achiţei a reacţionat. Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul organizaţiei municipale, Cristian Achiţei a afirmat că această vizită nu a fost decât o acţiune de imagine a social democraţilor şi că în 2017 cele trei drumuri naţionale vor rămâne în acelaşi stadiu. Mai mult, parlamentarul liberal spune că dacă se dorea, indicatorii tehnico-economici ar fi fost aprobaţi deja, urma licitaţia şi începerea lucrărilor.

“Era normal ca după vizita ministrului Răzvan Cuc să avem din partea PNL un punct de vedere. Această vizită a fost o dezamăgire totală şi confirmă ceea ce am spus acum trei săptămâni, ţeapa electorală a Partidului Social Democrat vis-à-vis de cetăţenii cinstiţi din judeţul Botoşani care i-au votat pe 11 decembrie 2016. Ministrul Transporturilor ne-a arătat că nu are nicio soluţie de finanţare pentru niciunul din drumurile importante din judeţul Botoşani. În schimb, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Iaşi, domnul Laicu, a găsit o soluţie foarte interesantă pentru drumul Manoleasa – Rădăuţi Prut, îl vopsim cu negru şi o să aruncăm nişte criblură sub denumirea de tratament bituminos. Eu mă gândeam că după discuţiile pe amendamente de la buget, domnul ministru vine cu hotărârea de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi ne anunţă că mâine dăm startul la licitaţii. Plimbarea ministerială organizată de doamna senator Federovici a fost doar ca să mimeze interesul pentru drumurile nationale. Rezultatul a fost clar: zero bani”, a declarat deputatul PNL Cristian Achiţei.

Parlamentarul liberal a lansat o provocare pentru colegii săi de la PSD. El vrea ca în luna mai să se organizeze o dezbatere publică în care să se stabilească unul-două proiecte majore ale judeţului Botoşani care să fie susţinute de toată lumea, indiferent de partid.

“Eu le propun foarte serios celor de la PSD şi conducerii Consiliului Judeţean, Prefecturii, ca în luna mai, cu două luni înaintea rectificării bugetare, să facem o dezbatere publică serioasă, pe priorităţile majore şi investiţiile majore ale judeţului Botoşani. Aştept un răspuns de la ei. E bine ca toţi parlamentarii să punem osul la treabă pentru unul-două proiecte majore care să ajute economia judeţului Botoşani. Lansez această provocare”, a mai afirmat Cristian Achiţei.

În acelaşi timp, deputatul liberal a prezentat sumele alocate în Teleorman, judeţ din care provine liderul PSD Liviu Dragnea. Cristian Achiţei spune că peste 800 de milioane vor ajunge în judeţul lui Dragnea pentru modernizarea drumurilor. Este vorba de Alexandria – Craiova (223 kilometri) – 347 milioane lei, Alexandria – Turnu Măgurele (44 km) – 223 milioane lei, Alexandria – Zimnicea (41 km) – 132,6 milioane lei şi centura oraşului Alexandria 1,97 milioane lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad