Connect with us

Administratie

Demersuri pentru înfiinţarea a două zone economice libere în judeţul Botoşani

Published

on

harta judetul botosani

Deputatul liberal Cristian Achiţei vrea să facă noi demersuri pentru înfiinţarea a două zone economice libere în judeţul Botoşani. Parlamentarul botoşănean spune că ar fi vrut să discute această problemă cu ministrul Transporturilor dar nu a fost invitat de către social democraţi la acţiunea de joi.

Zona liberă economică este o suprafaţă din teritoriul unui stat unde pot fi introduse mărfuri în vederea prelucrării şi comercializării fără aplicarea restricţiilor tarifare şi netarifare ale regimului vamal. Scopul acestor zone libere este atragerea capitalului şi investiţiilor străine, stimularea producţiei şi crearea de locuri de muncă.

“Mie îmi pare rău că eu şi domnul senator Şoptică nu am fost invitaţi la această întâlnire. Probabil că cei de la PSD au crezut că o să ne ducem şi o să facem scandal. Noi suntem oameni normali care dacă eram invitaţi, puteam să ne dăm cu părerea despre posibile soluţii la aceste chestiuni. Dacă eram la întâlnire, era interesant de discutat o chestiune. Ministrul Răzvan Cuc a fost şeful zonei libere Giurgiu. Cred că era interesantă o discuţie cu el dacă ne poate sprijini. În urmă cu zece ani, în planurile urbanistice de la Ştefăneşti şi Rădăuţi Prut erau propuse două zone libere, în care impozitarea să fie zero. Poate era interesantă o discuţie de a ne ajuta cu experienţa sa”, a declarat deputatul Cristian Achiţei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad