Connect with us

Sanatate

Peste 1.000 de botoşăneni au ajuns în spital cu accidente vasculare cerebrale iar 107 au murit

Published

on

spitaluljudeteanpacienttarga

Alimentatia nesanatoasa, stresul si stilul de viata dezordonat sunt doar trei dintre cauzele accidentelor vasculare cerebrale. La Botosani, anul trecut au fost peste  1.000 de cazuri de accidente vasculare cerebrale.

Vorbim de 53 de pacienti cu atac vascular ischemic tranzitoriu, din care 23 de barbati si 30 de femei. Acestia au fost internati pe sectia de neurologie si din fericire nu s-au inregistrat decese.

In cazul accidentelor vasculare cerebrale hemoragice au fost 11 cazuri, din care 45 de barbati si 66 de femei. Dintre acestia 30 au murit in spital. Cele mai multe au fost accidentele vasculare ischemice, respectiv 891 de cazuri, din care 431 barbati si 460 femei. Dintre acesti pacienti, 77 au murit.

Cei mai multi pacienti care au ajuns in 2016 in spital cu AVC au intre 55 si 75 de ani. Au fost si cinci de tineri cu varste intre 25 si 40 de ani care au ajuns la spital cu accident vascular cerebral ischemic tranzitor si hemoragic.

“In cursul anului 2016, s-au prezentat in Unitatea de Primiri Urgenta un numar de 1.054 de pacienti cu accident vascular cerebral. Dintre acestia, 53 au fost cu accident vascular ischemic tranzitoriu, 11 cazuri au fost cu accident vascular cerebral hemoragic, iar 891 de cazuri au fost AVC ischemic. 107 persoane au decedat”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Accidentele vasculare cerebrale sunt favorizate de hipertensiunea arteriala, dar si de alti factori ca sedentarismul, obezitatea si fumatul.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad