Connect with us

Administratie

RADEF refuză cedarea Cinematografului Unirea către Primăria Botoşani

Published

on

premiera filmului Bacalaureat, Cristian Mungiu, Cinema Unirea Botosani (32)

Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor din Romania a refuzat cedarea Cinematografului Unirea catre Primaria Botosani. Intentia municipalitatii era de a moderniza aceasta cladire iar ulterior sa functioneze in paralel atat cinematograful cat si filarmonica.

Primaria municipiului Botosani a reluat demersurile pentru preluarea Cinematografului Unirea si modernizarea cladirii pe un proiect cu finantare europeana. Intre timp, Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor din Romania a trimis un raspuns catre Primaria Botosani prin care a anuntat ca deocamdata cinematograful nu va fi cedat.

“Am primit o adresă de la RADEF care ne spune într-un fel mai elegant că ei nu respect ordonanţa 91 din 29 noiembrie 2016 pentru a ne ceda cinematograful Unirea. Ei aşteaptă ca această ordonanţă să fie aprobată printr-o lege. Pentru noi era important să dezvoltăm un proiect pe actual structură a cinematografului. În momentul de faţă avem Filarmonica, care nu are sediu, plătim chirii şi utilităţi la Casa Sindicatelor. Teatrul Mihai Eminescu stă în chirie la Casa Tineretului. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad