Connect with us

Administratie

Primăria Botoşani vrea bani de la BERD pentru străzi, iluminat şi tramvaie noi

Published

on

The EBRD's 2011 Annual Meeting in Astana, Kazakhstan, 20-21 May 2011

Primăria municipiului Botoşani încearcă să obţină un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea realizării unor obiective pentru care nu se pot accesa fonduri europene sau guvernamentale. Creditul ar putea fi accesat în lunile următoare iar în cursul acestui an ar putea fi demarate o serie lucrări în municipiul Botoşani.

Primarul Cătălin Flutur spune că a primit un răspuns pozitiv la solicitarea făcută şi sunt şanse să obţină banii necesari pentru asfaltarea străzilor nemodernizate, pentru iluminatul public şi pentru achiziţia de tramvaie noi.

“Am primit de la BERD un semnal pozitiv privind finanţarea iluminatului public, a străzilor nemodernizate şi a achiziţiei de tramvai. Sunt cele trei domenii identificate ca neavând finanţare. Pe axa 4 din POR avem o sumă dar banii nu sunt suficienţi pentru ceea ce dorim să facem, calea de rulare a tramvaielor, modernizarea depoului şi achiziţia tramvaielor. Am găsit o variantă să luăm bani pentru achiziţia de tramvaie noi. Un singur tramvai costă între 2,2 şi 2,5 milioane de euro. Ne dorim să facem un parc cât mai bogat. Probabil vom folosi şi o parte din tramvaiele pe care le avem. Foarte important era să găsim finanţare pentru străzile nemodernizate”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad