Connect with us

Administratie

Biserica Sf. Gheorghe Botoşani va fi reabilitată cu fonduri europene

Published

on

biserica sf gheorghe botosani

Proiectul de reabilitare a Bisericii Sf. Gheorghe din municipiul Botoşani are şanse de a fi acceptat la finanţare. Iniţial, proiectul a fost respins dar între timp, Ministerul Dezvoltării Regionale a acceptat ca el să fie inclus pe listă.

Primarul Cătălin Flutur spune că va fi o concurenţă foarte mare deoarece valoarea sumelor solicitate este dublă faţă de fondurile existente.

“Am reuşit să deblocăm proiectul privind reabilitarea şi dezvoltarea turistică a monumentului de arhitectură Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe. Ne-a fost respins la un moment dat, noi am făcut o contestaţie. Au fost o serie de monumente respinse de pe listă, legate de o neînţelegere, cine semnează proiectul. Ministerul Dezvoltării Regionale a emis o instrucţiune prin care ne spune că va fi reanalizat şi reinclus în procesul de evaluare, selecţie şi contractare proiectul nostru pentru Biserica Sf. Gheorghe. Noi am depus cererea în 25 noiembrie 2016. Eu îmi doresc ca acel proiect făcut de Parohia Sf. Gheorghe să îndeplinească şi celelalte condiţii şi să intre în procedura de selecţie. La nivel de regiune au fost 28 de proiecte care n-au intrat în evaluare dar valoarea proiectelor intrate în evaluare reprezintă 170% din valoarea iniţială. După ce vor intra şi cele 28 prin furcile caudine, gradul de încărcare va fi la 200 şi ceva la sută faţă de banii alocaţi pe axa respectivă de Uniunea Europeană. Eu îmi doresc ca acest proiect să fie foarte bine făcut şi să beneficiem de banii respectivi”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani este ctitorită de doamna Elena Rareș (văduva domnitorului Petru Rareș) în anul 1551.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad