Connect with us

Administratie

Salarii mărite cu 40% în Primăria Botoşani. “Impactul bugetar este de trei milioane de lei”

Published

on

primaria botosani920(1)

Salarii marite cu 40% pentru functionarii din primaria Botosani si cu 25% pentru personalul contractual. Aceste majorari sunt in plus fata de cresterea cu 20% care s-a facut incepand cu 1 februarie. Decizia privind majorarile salariale nu a fost semnata de primarul Catalin Flutur ci de către viceprimarul Cosmin Andrei.

In urma cu mai putin de doua saptamani, angajatii primariei au declansat un protest solicitand majorarea salariilor. Acestia s-au aratat nemultumiti de faptul ca functionarii din alte primarii din tara au lefuri mai mari si de asemenea au invocat o decizie a Curtii Constitutionale care prevede alinierea salariilor. Dupa mai multe runde de discutii, pana la urma, salariile angajatilor din primarie au fost majorate. Ramas in locul primarului Catalin Flutur, viceprimarul Cosmin Andrei a semnat astazi ordinul privind majorarile salariale cu 40% la functionarii publici si 25% la personalul contractual. Aceasta majorare complica lucrurile in ceea ce priveste bugetul municipiului Botosani in 2017 si exista riscul ca anul acesta sa nu se mai realizeze prea multe lucrari. Practic, o mare parte din bugetul municipiului se va duce pe salarii si functionare iar ce va ramane va merge catre lucrari de investitii. Viceprimarul Cosmin Andrei sustine ca s-a facut majorarea dar daca procesul va fi castigat de primarie, salariatii vor trebui sa inapoieze banii.

“Astăzi am semnat dispoziţia prin care salariile colegilor sunt aliniate, conform deciziei Curţii Constituţionale, la salariile altor colegi din ţară care au obţinut decizii definitive în instanţă. Impactul bugetar este de trei milioane de lei. Eu sunt convins că aceşti bani vor proven din cotele defalcate din impozitul pe venit pe care le repartizează Direcţia Finanţelor Publice. Toate salariile au crescut şi astfel municipalitatea va primi sume mai mari. Oricum s-ar fi ajuns la această decizie în urma proceselor pe care le-au intentat colegii în instanţă. Am decis mărirea salariilor pentru că am avut şi un angajament de plată prin care colegii îşi asumă că vor returna aceşti bani dacă instanţele vor decide în acest sens”, a declarat Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )