Connect with us

Economic

NOUA SCHEMĂ de salarizare, pregătită de Ministerul Muncii. Care va fi cel mai mic salariu şi cât va câştiga cel mai bine plătit bugetar

Published

on

bani ajutoare foto radioiasi

Salariul minim brut în sistemul bugetar va fi de 1.750 de lei, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, majorările urmând a fi făcute în trei trepte, a declarat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, într-un interviu pentru Mediafax.

Potrivit Gândul.info, cele mai mari majorări vor fi făcute în cazul salariilor cuprinse între 1.750 şi 4.000 de lei, unde se încadrează 60% dintre bugetari.

“Noi avem trei trepte de salarizare. Se porneşte de la această bază minimă de la 1.750 până la 4.000 de lei – este prima treaptă unde de fapt sunt aproximativ 60% dintre bugetari – creşterile salariale aici vor fi cele mai mari, pentru că încercăm să îi aducem cât mai aproape de salariul mediu şi chiar să-l depăşească. După care urmează treapta între 4.000 şi 7.000 de lei, unde creşterile vor fi, dar nu atât de mari ca în prima treaptă. Şi treapta a treia cu peste 7.000 de lei, angajaţii din sistemul bugetar care nu vor avea creşteri spectaculoase, ci vor fi aproape de îngheţarea salariului până în 2020, dar chiar şi aici vor fi creşteri măcar de 3%”, a completat Olguţa Vasilescu.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad