Connect with us

Sport

Unul dintre cei mai apreciaţi oameni de sport din Botoşani a încetat din viaţă

Published

on

M4034S-4211

Gheorghe Vieru, omul care a contribuit la realizarea şi menţinerea bazei sportive Victoria (fostul teren al Poştei, pe strada Pacea din municipiul Botoşani), a încetat din viaţă, la vârsta de 79 de ani, într-un spital din Iaşi. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica Rosetti din bulevardul Mihai Eminescu.

Gheorghe Vieru a fost unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din sportul botoşănean. S-a implicat în fotbal, atletism dar şi alte sporturi. A creat o bază sportivă în municipiul Botoşani care ulterior a fost modernizată iar astăzi este folosită de către FC Botoşani şi de echipele care vin în municipiu.

Alin Cazaciuc, fost fotbalist şi antrenor, l-a cunoscut foarte bine pe Gheorghe Vieru. El şi-a adus aminte că în urmă cu mai bine de patru decenii, Gheorghe Vieru se implica foarte mult în fotbal iar datorită lui există astăzi baza sportivă Victoria. El a fost cel care creat această bază şi ulterior s-a luptat pentru menţinerea ei în perioada în care unii primari doreau să o desfinţeze.

“Pe Gheorghe Vieru, l-am avut preşedinte de club la Victoria, prin anii 1970. La un număr de 300 de salariaţi care erau în Direcţia de Poşta şi Telecomunicaţii în acele timpuri, să ţii 20 de fotbalişti era un efort extraordinar de mare! Toţi eram salariaţi în cadrul DJPTc. Între fotbalişti era cunoscut de tătuţa Gheorghe. Nu era problemă să nu o poată rezolva. Mai târziu şi-a dorit să aibă şi un teren, pe care să poată să-l administreze, să facă propriile grupe de copii, să fie o piepineră pentru fotbalul local. Un om cu o inimă cât zece, om de onoare, parolist, care a ştiut să respecte valoarea. Câtă muncă a depus la terenul de la Poştă, care a primit numele după numele echipei create de Gh. Vieru. Practic tot ce se poate vedea la terenul de la Poştă e meritul integral al lui Gheorghe Vieru. Un om deosebit, un caracter deosebit. Dumnezeu să-l ierte”, ne-a spus Alin Cazaciuc.

“Datorită lui a existat clubul Victoria iar baza sportivă îi aparţine în totalitate. S-a luptat pentru a menţine această bază sportivă. Probabil, dacă nu apărea FC Botoşani, acolo ar fi fost morminte. A fost un om de fotbal. A investit mult în copii, a avut multe grupe de copii şi juniori. S-a ocupat de atleţii veterani, umbla pentru a obţine bani. A fost un om deosebit. Păcat că a plecat din lumea sportului un om care a contribuit mult la dezvoltarea sportului. Pentru el sportul însemna viaţă”, a declarat Radu Anghel, inspector la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )