Connect with us

stiri

Secţia de ortopedie, supraglomerată de pacienţi. E nevoie stringentă de a doua sală de operaţie pentru chirurgii ortopezi

Published

on

spital sala de operatie

La Spitalul Judetean de Urgenta este nevoie stringenta de a doua sala de operatie pentru sectia de ortopedie. Mai ales in aceasta perioada cand rata de ocupare a paturilor pe ortopedie este de 90 la suta.

Din ianuarie si pana in prezent, in urgenta au ajuns 350 de botosaneni cu fracturi la maini sau picioare, 48 cu entorse si 26 cu luxatii. O parte dintre acestia au fost tratati in UPU, iar altii au fost internati pe sectia de ortopedie.

Problema este ca multi bolnavi care ajung pe aceasta sectie si trebuie operati asteapta si cate doua saptamani pana sa ajunga in sala. Motiv pentru care sectia este tot timpul supraaglomerata.

Prin infiintarea celei de-a doua sali de operatie pentru interventii ortopedice, ar scadea durata de asteptare a pacientilor si implicit sectia nu ar mai fi atat de aglomerata de bolnavii care trebuie operati.

“In perioada ianuarie-februarie 2017 rata de ocupare a paturilor din sectia de ortopedie  a fost de 80-90%. Solutia propusa de spital este amenajarea celor de-a doua salii de operatie pentru ortopedie pentru decongestionarea sectiei, dar acest lucru in momentul de fata nu este posibil pentru ca bugetul nu este aprobat. Speram ca la finalul lunii martie impreuna cu cei de la Consiliul Judetean sa demaram investitia”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Exista promisiuni ca la sfarsitul lunii martie vor incepe investitiile la a doua sala de operatie pentru ortopedie. De multi ani,chirurgii ortopezi au atras atentia asupra faptului ca au nevoie de inca o sala de operatie din cauza numarului mare de pacienti care au nevoie de interventii ortopedice.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )