Connect with us

Administratie

Strada Primăverii este ca după bombardamente. Eltrans pasează problema la primărie GALERIE FOTO

Published

on

strada primaverii gropi colaj

Strada Primăverii din municipiul Botoşani arată ca după bombardamente iar şoferii sunt obligaţi să facă slalom printre craterele apărute lângă liniile de tramvai. Reprezentanţii Eltrans pasează problema către primărie şi nu au luat în calcul începerea reparaţiilor.

Timp de doi ani, pe strada Primăverii din Botoşani s-au montat pavele, s-au asfaltat locurile unde acum sunt parcate maşinile şi s-au făcut reparaţii la calea de rulare a tramvaielor. Nici bine nu s-a terminat această iarnă iar pe strada Primăverii nu se mai poate circula în condiţii normale. S-au format cratere de 10-15 centimetri iar şoferii trebuie facă slalom şi în acelaşi timp să fie atenţi la trafic.

Am încercat să aflăm de la reprezentanţii societăţii Eltrans când vor începe reparaţiile la calea de rulare astfel încât să se poată circula pe strada Primăverii dar directorul Paul Smit a pasat problema către Primăria Botoşani.

paul smit“Pe timp de iarnă executăm lucrări de mentenanţă de gradul zero. Asta înseamnă lucrări de suprafaţă, întreţinerea macazelor, ungerea lor, plus lucrări accidentale. Lucrări de sudură la linii, egalizări de nivel. Gropile din dale sau pavelele lipsă intră în sarcina primăriei şi nu în sarcina Eltransului”, ne-a spus Paul Smit, director Eltrans.

Viceprimarul Marian Murariu s-a arătat surprins de declaraţia directorului societăţii Eltrans şi ne-a transmis că încă din 2009 firma de transport are obligaţia să întreţină inclusiv dalele.

marian murariu“Conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane, efectuat cu tramvaie, atribuit prin hotărârea de Consiliu Local nr. 76/2009, la articolul 3 se prevede că liniile de tramvai, adică toată calea de rulare, cu infrastructura aferentă, şinele, dalele, fundaţia de sub dale, trebuiesc administrate şi implicit întreţinute de către societatea Eltrans. Pe strada Primăverii, cei de la Eltrans trebuie să repare nu numai şina ci şi dalele. Aşteptăm acum o finanţare europeană pentru modernizarea liniilor de tramvai din municipiu dar până atunci, calea de rulare de pe Primăverii trebuie întreţinută de Eltrans, inclusiv dalele din beton care sunt cariate şi stricate”, a declarat viceprimarul Marian Murariu care a mai precizat că va trimite o adresă către Eltrans prin care va solicita să fie reparată calea de rulare a tramvaielor.

strada primaverii gropi8 strada primaverii gropi7 strada primaverii gropi6 strada primaverii gropi5 strada primaverii gropi4 strada primaverii gropi3 strada primaverii gropi2 strada primaverii gropi1 strada primaverii gropi

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )