Connect with us

Sanatate

Criză acută de cardiologi la Botoşani. Un medic la 100.000 de locuitori

Published

on

spital aglomeratie

Lipsa acuta de medici cardiologi la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani unde sunt patru medici disponibili, desi ar fi nevoie de noua in total. Acesti cardiologi sunt sunt impartiti pe sectie, ambulatoriu si in urgenta.

Vorbim de o munca la foc continuu, iar specialistii fac cu greu fata solicitatilor. Din cauza deficitului major de cardiologi, botosanenii au afectiuni cardiace asteapta si mai mult de o luna ca sa beneficieze de o investigatie de specialitate.

“Nu facem fata, nu reusim sa acoperim Ambulatoriul  unde nu avem niciun medic. Suntem in permanenta solicitati la UPU, noi facem practic in paralel activitate UPU plus sectia de cardiologie. Este foarte greu, este dificil si cu lipsa personalului mediu si cu lipsa personalului calificat a medicilor. Ar mai fi nevoie de cel putin cinci medici. Sa fie macar doi medici in Ambulatoriu in fiecare zi. Pacientii vin din tot judetul, specialitatea este foarte cautata, este cabinetul cel mai solicitat din ambulatoriu. In sectie ar fi locuri pentru inca trei doctori”, a declarat Maria Matei, medic cardiolog.

Posturi de cardiologi au fost scoase la concurs, dar din pacate nu s-a prezentat niciun candidat.

“Cred ca se datoreaza in primul rand din cauza lipsei de interes a medicilor cardiologi pentru a lucra in spital. Noi la nivelul spitalului avem normate 9 posturi de cardiologie din care avem ocupate patru posturi. La ultimul concurs nu si-a depus niciun candidat dosarul de examinare. In perioada urmatoare, Serviciul Runos va relua toata procedura pentru scoaterea la concurs a posturilor de cardiologi”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

spital cardiologie 1 spital cardiologie

Programarile pentru cabinetul de cardiologie, pe luna martie s-au epuizat. Asadar, pana cand situatia se va redresa, oamenii bolnavi de inima vor trebui sa stranga din dinti si sa spera va intr-o zi vor ajunge la consult.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )