Connect with us

Sanatate

Vremea capricioasă aduce un nou val de viroze în judeţul Botoşani

Published

on

spital pacient

Schimbarile bruste de temperatura  reprezinta principala cauza de aparitie a virozelor spun specialistii. Si in ultima saptamana, din cauza racelilor peste 400 de copii intre o luna si 14 ani au fost internati la spital sau au primit tratament la domiciliu.

Aproape 200 de minori in acelasi interval de varsta au fost diagnosticati cu pneumonii. Tot in ultima saptamana, au fost 150 de botosaneni intre 50 si 65 de ani cu viroze si 127 cu pneumonii.

In total au fost inregistrati peste 700 de pacienti cu viroze si 382 cu pneumonii. Dintre cei cu viroze 44 au ramas internati in spital, iar la pneumonii au fost 95 de internari. Doctorii recomanda, de asemenea, un consum sporit de fructe si vitamine pentru o cat mai buna imunitate.

“Intotdeauna diferentele mari de temperatura in intervale scurte de timp au dus la aparitie de morbiditate de diverse etiologii. Suntem in plin sezon epidemic de viroze, asta nu inseamna numai gripa. Este posibil ca o incalzire rapida sa creasca morbiditatea respiratorie. De asta trebuie atentie deosebita, mai ales persoanele care sunt cu o afectiune cronica, copiii si batranii sa evite aglomeratiile, sa evite renuntarea la hainele groase foarte repede, si sa continue cresterea rezistentei organismului prin consum de fructe, legume sau acolo unde este cazul chiar vitamine”, a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog DSP.

Medicii recomanda in continuare vaccinarea impotriva gripei. Cele peste 5.000 de doze sunt distribuite la cabinetele medicilor de familie unde oamenii pot fi imunizati.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )