Connect with us

Administratie

Chiriaşii ANL din Botoşani au început să renunţe la locuinţe

Published

on

blocuri anl

Noile chirii de 400-500 de lei lunar la locuinţele ANL îi determină pe unii botoşăneni să-şi caute alte variante. Cu tot cu utilităţi, o familie care locuieşte într-un apartament ANL ajunge să plătească aproape 800-1000 de lei lunar, în condiţiile în care blocurile nu au fost realizate la standarde de confort prea ridicat.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor chirii, patru persoane au anunţat conducerea societăţii Locativa că intenţionează să renunţe la apartamente. De asemenea, alte trei persoane intenţionează să-şi rezilieze contractele de închiriere în lunile următoare. Reprezentanţii SC Locativa SA spun că va fi reanalizată lista celor care au solicitat o locuinţă ANL şi se se vor acorda noi repartiţii în funcţie de punctaj.

“Sunt până acum patru renunţări la locuinţele ANL şi se mai anunţă încă vreo trei. Ne aşteptăm să fie şi chiriaşi care renunţă. Numărul celor care solicit o locuinţă este destul de mare dar şi de acolo este posibil să mai cadă unii. O parte din cauza vârstei. Alţii deoarece nu vor putea dovedi că pot plăti chiriile existente în momentul de faţă la locuinţele ANL”, a declarat Florinel Gornea, director SC Locativa SA.

Unii chiriaşi ANL şi-ar dori să renunţe şi să se mute într-o locuinţă socială unde chiria este foarte mică. Problema este că la ora actuală primăria nu mai are locuinţe sociale disponibile.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad