Connect with us

Administratie

Chiriaşii căminului Textila riscă să rămână din nou fără gaz. “Nu văd să accepte E.ON o nouă eşalonare”

Published

on

camin-textila

Problemele continuă la fostul cămin Textila iar în luna martie chiriaşii riscă să rămână din nou fără gaz şi implicit fără căldură. Florinel Gornea, directorul SC Locativa SA spune că s-a făcut o eşalonare a datoriilor pe durata a trei luni dar graficul nu a fost respectat.

În urmă cu aproximativ două luni, chiriaşii fostului cămin Textila au rămas fără încălzire deoarece E.ON a oprit furnizarea gazului ca urmare a datoriilor locatarilor. Nu era pentru prima dată când E.ON lua o astfel de măsură. S-au purtat mai multe discuţii şi până la urmă s-a acceptat un grafic de eşalonare a datoriilor dar cei cu restanţe nu au respectat acest grafic iar în luna martie toţi chiriaşii fostului cămin Textila vor rămâne din nou fără căldură.

“Tocmai am primit un dosar de la domnul Balan şi văd că iar au apărut nişte sume restante la gaz. Noi ne-am luat nişte angajamente în numele locatarilor, am făcut o eşalonare. Am fost traşi de urechi luna trecută deoarece domnii locatari au uitat să plătească gazul. Acum sunt aproape sigur că în luna martie se va opri gazul dacă aceşti locatari nu respectă graficul de eşalonare. Ei au chirii modice comparativ cu ANL. Nu cred că va mai fi cineva care să le plătească acele restanţe. Nu mai are cine să le facă eşalonării. Cei de la E.ON au acceptat eşalonarea acelui debit destul de mare, pe trei luni. Primele două nu le-am respectat şi a mai rămas o lună. Nu văd să accepte o nouă eşalonare”, a declarat Florinel Gornea, director SC Locativa SA.

Începând de anul acesta, cei care sunt cu chiria la zi dar cu datorii mari la utilităţi, nu vor scăpa de evacuare. Reprezentanţii SC Locativa SA spun că nu vor mai tolera acumularea de datorii la utilităţi şi că unele scări vor rămâne fără apă caldă pe toată perioda verii.

“Vom relua acele evacuări pentru neplata utilităţilor. Unii plăteau chiria de 20-30 de lei către Locativa dar nu plăteau gazul care era 200 de lei. Câţiva se vor trezi evacuaţi inclusiv pentru debitul acumulat la apă şi E.ON. Noi am făcut eforturi să nu întrerupem căldura şi apa caldă, le-am înlocuit toată instalaţia din subsol, le-am făcut curăţenie la subsol, am deratizat. Trebuie să întreţină şi ei. Sunt unii care merg cu picioarele pe pereţi. Ne gândim ca pe perioada de vară să întrerupem apa caldă”, a adăugat Florinel Gornea.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad