Connect with us

stiri

VIDEO. Intervenţie cu 28 de pluguri, 4 autogredere şi autofreze pe drumurile din judeţul Botoşani

Published

on

Viscolul de noaptea trecută a creat probleme pe mai multe dumuri din judeţul Botoşani. Maşini blocate în zăpadă, oameni salvaţi de pompieri şi intervenţie cu zeci de utilaje a drumarilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a fost noaptea trecută pe drumul Dumeni – Havârna unde s-au înregistrat cele mai mari probleme.

“S-a intervenit de ieri după amiază cu toate utilajele din dotare pentru a rezolva problema neaşteptat cu care ne-am confruntat. Mă refer la 28 de pluguri, 4 autogredere. Nu am avut nicio avertizare meteo şi ne-a luat prin surprindere acest viscol. În schimb, eu consider că am făcut tot ce ne-a stat în putere şi am reuşit. Noaptea trecută, m-am deplasat personal în zona Dumeni – Havârna unde au fost problemele cele mai mari şi unde au rămas blocate câteva maşini. Important este că viaţa oamenilor nu a fost pusă în pericol. Au fost scoşi din nămeţi iar la miezul nopţii am reuşit să deblocăm acest drum. Noaptea trecută au mai fost blocate drumurile Mileanca – Coţuşca, Hăneşti – Dîngeni şi Hăneşti – Manoleasa”, a declarat Dorin Birta, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

“Problema a fost destul de gravă şi astăzi. Vântul a suflat destul de puternic şi a creat din nou probleme. Am avut probleme din nou pe drumul Dumeni – Havârna unde au fost câteva maşini blocate. S-a acţionat cu autofreze şi trei pluguri pentru a debloca situaţia. De asemenea, s-a intervenit cu autofreze pe tronsonul Manoleasa – Coţuşca precum şi pe drumul Rediu până la limita de judeţ cu Iaşi”, a adăugat viceprşedintele CJ Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )