Connect with us

Administratie

S-a dublat numărul cererilor pentru cumpărarea locuinţelor ANL din Botoşani

Published

on

blocuri anl

Majorarea semnificativă a chiriilor la locuinţele ANL i-au determinat pe unii botoşăneni să solicite achiziţionarea apartamentelor. Dacă la sfârşitul lunii decembrie erau 65 de cereri, în momentul de faţă sunt 111 cereri.

Reprezentanţii societăţii Locativa, cea care administrează locuinţele ANL din Botoşani, spun că în momentul de faţă nu se pot cumpăra aceste locuinţe. Mai întâi, primăria Botoşani va trebui să aloce banii necesari în vederea intabulării. Cel mai probabil, primele locuinţe ANL din Botoşani vor putea fi cumpărate în vara acestui an.

“Până a se mări chiriile erau 56 de cereri pentru cumpărarea locuinţelor ANL. La sfârşitul anului trecut erau 56 de cereri. Odată cu majorarea chiriilor, numărul cererilor a crescut considerabil. Acum trei zile erau 106 iar între timp au mai venit patru-cinci. Sunt sigur că numărul cererilor va creşte şi de aceea am avut o discuţie cu domnul primar iar el ne-a asigurat că anul acesta vor fi alocate sume pentru cărţile funciare şi inabulări”, a precizat Florinel Gornea, director SC Locativa SA.

Cât priveşte preţurile, acestea încă nu sunt stabilite. Reprezentanţii Locativa spun că au făcut nişte estimări iar preţurile pornesc de la 21.000 de euro pentru o garsonieră şi ajung la peste 40.000 de euro la un apartament cu patru camere.

“Preţul corect va fi cel din cartea funciară. Noi avem nişte estimări. La o garsonieră preţul este aproximativ 21.000 de euro. La un apartament cu două camera, preţul este variabil în funcţie de suprafaţă. Începe de la 26.000 de euro şi până la 32.000 de euro. La apartamentele cu trei camera ajunge la 38.000 de euro iar la cele cu patru camere suma este mai mare. Nici nu avem foarte multe apartamente cu trei şi patru camera în Botoşani”, a mai declarat directorul societăţii Locativa.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )