Connect with us

Politica

Deputatul PNL Cristian Achiţei: Asta este o mare ţeapă pe care pesediştii o aduc oamenilor cinstiţi din Botoşani

Published

on

pnl achitei, soptica

Cei doi parlamentari PNL din Botoşani îi acuză pe colegii lor social democraţi că nu au susţinut proiectele importante ale judeţului şi că din acest motiv în proiectul de buget pe 2017 nu s-au alocat bani pentru drumuri sau pentru Teatrul Mihai Eminescu.

Deputatul Cristian Achiţei susţine că bugetul României pe 2017 este unul nerealist şi acuză că s-au alocat 100 de milioane de euro pentru modernizarea a patru drumuri din Teleorman iar Botoşaniul nu a primit niciun leu.

“Lipsa investiţiilor majore din judeţul Botoşani este o bătaie de joc a PSD-ului vis-à-vis de locuitorii judeţului Botoşani. PSD-ul a obţinut voturi în judeţul Botoşani, noi respectăm votul cetăţenilor, dar în schimb le-au dat o ordonanţă de urgenţă prin care au încercat să-şi salveze penalii din partid. Bugetul pe 2017 este un buget nerealist, bazat pe previziuni mult prea optimiste şi pe o atragere de fonduri europene exagerată, care nu s-a întâmplat niciodată în România. Bugetul pe 2017 şi veniturile se bazează pe consum. Va fi un buget care va produce inflaţie, pentru prima dată după doi ani. Acest buget nu se bazează pe investiţii şi pe dezvoltare”, a declarat deputatul Cristian Achiţei, adăugând:

“Din păcate, Moldova în general şi judeţul Botoşani în special, au fost uitate de tovarăşii de la PSD, privitor la obiectivele de investiţii majore pentru dezvoltare. Niciun obiectiv important nu există pe nicio listă a fişelor de obiective, la niciun ordonator principal de credite din România, mă refer la ministere. Împreună cu domnul Şoptică am depus patru amendamente la bugetul de stat. Am propus 10 milioane pentru drumul naţional Botoşani – Tg. Frumos, din kilometrul 0 până în kilometrul 76. Un milion lei pentru modernizarea drumului naţional Botoşani – Ştefăneşti şi un milion de lei pentru modernizarea drumului Dorohoi – Darabani – Rădăuţi Prut. De asemenea, 23 de milioane de lei pentru consolidarea şi restaurarea Teatrului Mihai Eminescu, un obiectiv ratat de tovarăşul Portariuc şi pe care pesediştii aveau acum ocazia să îl rezolve. Pesediştii au respins toate amendamentele PNL, au fost 160 pe ţară. Asistăm la o fraudă de încredere a pesediştilor botoşăneni, legată de absenţa drumului Botoşani – Tg. Frumos din buget şi asta este o mare ţeapă pe care pesediştii o aduc oamenilor cinstiţi din Botoşani”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )