Connect with us

Politica

Un lider de partid din Botoşani a fost decapitat de conducerea centrală

Published

on

pmp lansare candidati, traian basescu (13)

La două luni de la alegerile parlamentare, un lider de partid din judeţul Botoşani şi-a pierdut funcţia ca urmare a rezultatelor slabe. La şedinţa de astăzi de la Bucureşti, numai puţin de 19 preşedinţi de organizaţii, printre care şi cel de la Botoşani, şi-au pierdut funcţiile.

În cursul zilei de astăzi a avut loc Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară, în care s-a făcut analiza rezultatelor alegerilor parlamentare. În urma acestei analize, preşedinţii organizaţiilor care au obţinut sub 5% la alegerile parlamentare, şi-au pierdut funcţiile. La Botoşani, Dan Ionescu a fost înlocuit cu deputatul Petru Movilă, cel care conduce şi organizaţia PMP Iaşi.

“Au fost schimbaţi 19 preşedinţi de organizaţii şi numiţi preşedinţi interimari, totul funcţie de rezultat (de la alegerile parlamentare – n.r.). Având în vedere că partidul a fost nou, e un partid care a participat prima dată la alegeri legislative, pragul de menţinere a conducerii a fost 5%, adică pragul dat în legislaţia electorală. Toţi preşedinţii de la organizaţiile care au obţinut sub 5% au fost schimbaţi astăzi. În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari să preia organizaţia. Nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile. În plus, preşedinţii care astăzi au predat sau predau funcţia către interimari au, la rându-le, dreptul să candideze (la şefia organizaţiei – n.r.)”, a precizat Băsescu, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP, scrie Evenimentul Zilei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad