Connect with us

Administratie

Directorul tehnic al Modern Calor a plecat la Elsaco Brunata. V. Iftime: “Nelu Diaconu este un tip foarte bun. Modern Calor a pierdut enorm prin plecarea lui”

Published

on

diaconu ion

Ion Diaconu, directorul tehnic al Modern Calor, şi-a încheiat astăzi conturile cu societatea de termoficare din Botoşani. Începând de luni, el va ocupa funcţia de director comercial al companiei Elsaco Brunată, urmând să se mute în Bucureşti.

Ion Diaconu a fost director comercial, director general şi în ultimii patru ani director tehnic al Modern Calor. De numele său se leagă implementarea celei mai mari investiţii în termoficarea din municipiul Botoşani, când s-a reuşit modernizarea în totalitate a CET-ului şi înlocuirea în mare parte a reţelelor. Ion Diaconu a luat decizia de a nu mai solicita prelungirea contractului de director tehnic şi de a participa la concursul care urmează să se organizeze. El a preferat să plece în mediul privat iar de luni va fi director comercial la Elsaco Brunata.

“Mi-a expirat contractul şi nu am vrut să mai rămân. Se putea prelungi o perioadă până se definitivează situaţia cu Consiliul de Administraţie dar nu am vrut. În contextual actual, când situaţia nu e deloc roz, chiar nu îmi doresc să mai continui aici. Conducerea din ultimii patru ani, începând de la preşedintele Consiliului de Administraţie şi până la conducerea executivă, nu au făcut altceva decât să doarmă. Am preferat să plec. De luni încep activitatea de director comercial la Elsaco Brunata. E mare păcat de tot ce s-a investit în acest sistem dacă pui nişte oameni care habar nu au. Cred că este singura societate la care creşterea salarială anul acesta este zero, în condiţiile în care ai un sistem pus la punct. Peste tot ai o creştere minimă de 10%. Asta arată performanţa managerială a trio-ului Zărnescu-Bosovici-Sandu. După patru ani după ce primeşti un sistem la cheie, ajungi în situaţia de a nu putea creşte fondul de salarii nici măcar cu 1%. Dacă stai cu mâinile în sân patru ani şi nu faci absolute nimic, e logic că la un moment dat vine scadenţa. Dacă nu ai pârghii să schimbi ceva, te simţi inutil. Ăsta a fost unul din motivele plecării mele”, ne-a declarat Ion Diaconu.

Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Elsaco, susţine că Ion Diaconu va reprezenta o pierdere pentru societatea de termoficare din Botoşani.

“Nelu Diaconu este un tip foarte bun. Modern Calor a pierdut enorm prin plecarea lui. Trebuie să recunoaşte că proiectul de modernizare a termoficării i se datorează în mare proporţie. Primarul Cătălin Flutur a fost susţinătorul dar motorul a fost Nelu Diaconu. Cel mai greu a fost să obţii finanţarea şi să te înscrii între oraşele eligibile. Eu ştiu foarte bine realitatea acelor vremuri. Botoşani”, a declarat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )