Connect with us

stiri

FC Botoşani poate da lovitura după ce Ngadeu a câştigat Cupa Africii. Câteva sute de mii de euro ar intra în conturile clubului

Published

on

ngadeu1

Michael Ngadeu, fostul căpitan al FC Botoşani, în prezent la Slavia Praga, a câştigat în urmă cu câteva zile Cupa Africii cu naţionala Camerunului, fiind inclus în echipa ideală a turneului. După evoluţiile bune de la Slavia Praga şi după performanţa de la Cupa Africii, “Mişu” are mai multe oferte din Bundesliga iar un transfer al său ar însemna câteva sute de mii de euro în conturile FC Botoşani.

Camerunezul Michael Ngadeu a venit în probe la FC Botoşani în vara anului 2014, din liga a patra germană, de la Nurnberg II. Oficialii FC Botoşani îşi amintesc că erau reticenţi în momentul venirii lui Ngadeu dar ulterior şi-au dat seama că este un fundaş foarte bun.

“Ngadeu a venit la noi, în cantonamentul de Austria, în 2014. A fost adus de un prieten a lui Leo, ca fiind o speranţă din liga a IV-a din Germania. Nimeni nu credea în el mai ales că a venit şi fără pretenţii financiare. Eu chiar spuneam: nu l-a văzut nimeni în Germania şi îl vedem noi din România…  În primul meci amical a jucat bine iar apoi a fost din ce în ce mai bun şi spuneam: am găsit cel mai bun fundaş din istoria FC Botoşani. A fost foarte ambiţios, încrezător în puterile lui şi a reuşit să se impună. A avut multă vreme o problemă medicală, o pubalgie care l-a chinuit mult. L-am ajutat mult, şi-a rezolvat problema medicală după care a revenit şi a marcat vreo şase goluri. A devenit căpitanul echipei şi era din ce în ce mai stăpân pe el”, a declarat Valeriu Iftime, finanţatorul clubului FC Botoşani.

Iniţial, Michael Ngadeu a avut un contract de 1500 de euro pe lună, unul dintre cele mai mici contracte de la FC Botoşani. Văzând evoluţiile lui din ce în ce mai bune, conducătorii FC Botoşani i-au mai adăugat 1000 de euro la contract după care fundaşul camerunez a ajuns să câştige 5000 de euro lunar.

Vara trecută, Michael Ngadeu a avut mai multe oferte atât din România cât şi din alte campionate. A ales să plece la Slavia Praga iar FC Botoşani a încasat 500.000 de euro. De asemenea, în cazul în care cehii îl vor vinde la un club, echipa botoşăneană ar urma să încaseze 15% din suma de transfer.

“Nu cred că îl puteam vinde mai bine. Eu cred că transferul lui la Slavia Praga a fost o şansă mare pentru FC Botoşani. Cred că vom mai câştiga nişte bani pentru că el nu rămâne mult la Slavia Praga. Mişu va ajunge la cluburi mari iar noi vom mai încasa 15 procente din următorul transfer. Pentru noi, Mişu este cel mai bun transfer atât fotbalistic cât şi financiar. Cota lui este peste 3 milioane de euro, a jucat meci de meci pentru Camerun, are două goluri marcate, a jucat meci de meci la Slavia Praga. E clar că va pleca. Acum îi ştiu traseul şi mă uit cu mare atenţie. M-am bucurat că a intrat Camerun în finală de parcă aş fi câştigat eu ceva. Să-i dea Dumnezeu sănătate, să ajungă la un contract bun pentru el deoarece tot ce înseamnă bun pentru el, înseamnă bun şi pentru noi”, a mai spus Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )