Connect with us

Administratie

Costuri uriaşe pentru admnistrarea parcului de agrement Cornişa. 76 de miliarde se vor cheltui pe an

Published

on

patinoar-cornisa-30

Proiectul Cornişa este una din cele mai mari investiţii realizate în municipiul Botoşani, în ultimele două decenii. În acelaşi timp, este investiţia care a creat mari probleme, a durat foarte mult iar după finalizare poate deveni o gaură neagră pentru primăria Botoşani.

Conform calculelor făcute, bugetul estimat al parcului de agrement Cornişa va fi de 76 de miliarde de lei vechi ceea ce înseamnă aproximativ 1,8 milioane de euro. Reprezentanţii DSPSA Botoşani, direcţia care se va ocupa de administrarea acestui parc de agrement, îşi fac tot felul de calcule şi încearcă să stabilească nişte tarife care să fie accesibile dar în acelaşi timp să acopere mare parte din cheltuieli. Cert este că parcul Cornişa nu se va autofinanţa şi va trebui susţinut de la bugetul local.

“Există un studiu făcut de fostul primar. Este un material de la care putem pleca, am luat partea bună a acestuia. Ca şi cheltuieli generale, estimarea este corectă dar problema la acel studiu era partea de venituri. Cum reuşim să acoperim un buget de cheltuieli estimat la 7,6 milioane de lei. Noi avem experienţa exploatării unor obiective precum patinoarul, lacul, terenurile de sport, terenurile de joacă şi ştim ponderea veniturilor. Să vedem cum reuşim să acoperim aceste cheltuieli”, a precizat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )