Connect with us

stiri

Proteste reluate în comuna Corni. După obiceiuri, sătenii vor drumuri bune, gaz şi apă – FOTO

Published

on

protest corni (6)

Proteste reluate in comuna Corni din judetul Botosani. Dupa ce in luna ianuarie, localnicii s-au revoltat zile la rand si au cerut demisia primarului pentru ca acesta nu a organizat un festival de datini si obiceiuri pe 31 decembrie, astazi satenii s-au  reapucat de proteste.

Aproape 20 de sateni s-au adunat in fata primariei si si-au spus doleantele. De data aceasta, protestatarii sunt nemultumiti ca nu au drumuri bune in comuna, dar si de faptul ca nu beneficiaza sa apa, canalizare si gaz.

“Sa fie schimbat primarul. Noi ne dorim un primar mai gospodar pentru comuna. Ne-am saturat de promisiuni desarte, nu suntem luati in seama.  Sa se faca ceva pentru comuna, pentru ca altfel se distruge. Nu avem nimic in comuna asta, ceea ce prevede Uniunea Europeana, nici la gradinita, nici la scoala, nici drumuri bune, nici gaz, nici apa, nici canalizare. Nu se poate asa ceva. Nu ne asculta nimeni. Ii rugam frumos sa faca proiecte, dar ei ne raspund ca e multa birocratie, dar atunci de ce in alte parti se poate face”, a spus Florina Iurescu.

“El coordoneaza toate in comuna si daca el fura tot numai pentru dansul cum sa se mai faca si pentru comuna. Nu, ca nu are interes. A facut cateva trotuare, in fond pentru pavajul lui de acasa, ca sa ne scoata ochii si sa spuna ca a facut ceva. A facut monumentul, iarasi tot ca sa scoata ochii pentru ca restul de marmura l-a folosit la cimitir, la mormintele parintilor”, a adaugat o alta localnica.

Oamenii mai sustin ca primarul Dorel Dorneanu are o atitudine incorecta fata de sateni.

“Sa nu mai fie primar, sa vina un alt om. Cand te duci la el cu o problema te da afara. Tu ca primar in loc sa stai de vorba cu lumea, tu o dai afara. E un om fara caracter”, a spus un localnic.

Primarul Dorel Dorneanu nu le-a auzit doleantele, intrucat se afla in concediu de odihna pana la sfarsitul lunii, iar atributiile sale au fost preluate de viceprimar.

“Primarul este in concediu de odihna pana la sfarsitul lunii. Eu am preluat atributiile. Domnul primar a mai fost la serviciu in ianuarie, vreo doua saptamani jumatate, dupa ce initial a avut concediu medical. Oamenii au voie sa protesteze, e un demers legal. Motivul este pentru demiterea primarului si cu drumul judetean 208 H care se afla in starea in care se afla”, a spus Ilie Oniciuc, viceprimar Corni.

Protestul localnicilor din Corni este autorizat pana pe 9 februarie.

protest corni (7) protest corni (5) protest corni (4) protest corni (3) protest corni (2) protest corni (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )